spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICUn senator avertizează! Actualizare: Ziariștii de la Ziuanews susțin că pupila lui...

Un senator avertizează! Actualizare: Ziariștii de la Ziuanews susțin că pupila lui Ioan Oltean a fugit în SUA!

DISTRIBUIȚI

ACTUALIZARE: Potrivit surselor ZIUAnews, Crinuţa Dumitrean a fugit din România, în Statele Unite ale Americii • Fostul preşedinte al ANRP a luat decizia de a părăsi România, ca urmare a bănuielior care planează asupra ei • Aceasta este acuzată de implicare activă în afacerile necurate desfăşurate de PDL • Conform declaraţiilor senatorului Valer Marian, Crinuţa Dumitrean a prejudiciat statul cu aproape două miliarde de euro prin efectuarea de plăţi preferenţiale sau necuvenite • Fosta „Miss Bistriţa” a fost propulsată chiar de către Ioan Oltean, deputatul de la care a „moştenit” pasiunea pentru terenuri.
După ce Valer Marian a atras atenţia autorităţilor statului cu privire la posibilitatea ca fosta şefă de la ANPR să părăsească România, ZIUAnews a aflat, pe surse, nu doar că bănuiala senatorului se confirmă, ci şi locaţia unde aceasta se ascunde. Gestul Crinuţei Dumitrean vine la doar câteva zile după dispariţia lui Codruţ Marta, fosta mână dreaptă a lui Sorin Blejnar. Deşi locatarii responsabili cu administraţia blocului unde Crinuţa Dumitrean a fost văzută în repetate rânduri alături de Ioan Oltean, au declarat că aceasta s-ar afla la Bistriţa, sursele noastre ne-au precizat că fosta şefă ANRP a fugit, de fapt, în Statele Unite ale Americii.

Declarația senatorului:

Vina dispariţiei fostului şef de cabinet şi complice al ex-preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, aparţine unor servicii secrete (SRI, DGIPI) şi Parchetului (DNA, DIICOT şi Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie). Cu mai bine de un an în urmă am prezentat în mai multe declaraţii politice şi interpelări conexiunile şi complicităţile tandemului Blejnar – Marta cu reţelele de contrabandă şi corupţie din România, dar instituţiile abilitate nu au reacţionat conform legii. Dimpotrivă, am devenit eu ţinta unor acţiuni de urmărire informativă timp de mai multe luni.

În cursul lunii decembrie 2011 am transmis generalului Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, o sesizare prin care conjudeţenii săi Sorin Blejnar, Codruţ Marta şi Nicolae Ioţcu (preşedintele Consiliului Judeţean Arad), tustrei originari din comuna Săvârşin, erau acuzaţi de fapte de corupţie, abuz în serviciu şi spălare de bani. Deşi în ultima perioadă a pozat în campionul luptei anticorupţie, mai ales în cazul unor opozanţi politici ai preşedintelui Traian Băsescu, şi a solicitat insistent dreptul de a face anchete penale, principalul serviciu de informaţii al Românei mi-a comunicat însă că de competenţa sa sunt doar infracţiunile ce vizează siguranţa naţională. În primăvara acestui an am semnalat că, după ce Serviciul teritorial Timişoara a început urmărirea penală împotriva lui Codruţ Marta în urma sesizării mele, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar s-a refugiat la Viena într-o locaţie aparţinând omului de afaceri Elan Schwartzenberg, patronul Realitatea Media.
În calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii din Senatul României şi de membru al proaspăt înfiinţatei Comisii senatoriale de anchetă a Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), semnalez instituţiilor abilitate ale statului, îndeosebi DNA şi SRI, că se pregăteşte o nouă dispariţie a unei persoane implicate în afacerile veroase şi tenebroase ale PDL. Este vorba de Crinuţa Dumitrean, care a deţinut funcţia de preşedinte al ANRP din 2009 până în toamna anului 2011, când a demisionat subit în urma scandalului declanşat prin arestarea vicepreşedintelui Remus Baciu, acuzat de DNA de trafic de influenţă pentru că a pretins şi a primit aproape 1.800.000 lei de la patru persoane îndreptăţite la despăgubiri. Conform unor surse din instituţie, în timpul mandatului Crinuţei Dumitrean la ANRP a fost creat un prejudiciu în jur de 2 miliarde de euro prin efectuarea de plăţi preferenţiale sau necuvenite, din care s-au perceput comisioane între 15 – 82% din valoarea despăgubirilor acordate. În aceeaşi perioadă, ANRP a achitat suma de 800 milioane euro pentru contracte de consultanţă, a căror beneficiare au fost firme apropiate de PDL, cum ar fi firma soţului fostului consilier al primului ministru Emil Boc, Andreea Paul Vass. Deşi au trecut aproape 10 luni de la arestarea mâinii drepte a Crinuţei Dumitrean şi deşi DNA a avut un investigator sub acoperire infiltrat în ANRP, împotriva fostei preşedinte a ANRP nu a fost începută urmărirea penală şi există indicii că i se sugerează să părăsească România. În plus, mi s-a semnalat că este posibil ca anumite dosare din arhiva ANRP să fi fost ori să fie distruse, pentru a se elimina principalele probe materiale.
Ex-preşedinta ANRP, Crinuţa Dumitrean, fostă Miss Bistriţa, este cunoscută drept pupila deputatului de Bistriţa Năsăud, Ioan Oltean, secretarul general al PDL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Conform declaraţiei de avere, ex-preşedinta ANRP este o adevărată latifundiară, deţinând terenuri de 43.000 mp în localitatea Dascălu, 25.000 mp în Afumaţi, 5.000 mp în Tunari, 1.000 mp în Voluntari, precum şi un apartament şi o garsonieră în centrul Bucureştiului şi o maşină BMW.
Pentru a nu afecta activitatea comisiei senatoriale de anchetă, solicit instituţiilor abilitate ale statului să ia măsurile legale pentru a preveni părăsirea României de către ex-preşedintele ANRP, Crinuţa Dumitrean, precum şi pentru a preveni distrugerea dosarelor din arhiva acestei instituţii.
Valer Marian, senator de Satu Mare

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA