AcasăEvenimentUn rrom din Somcuta Mare face greva foamei la Palatul Administrativ (VIDEO)

Un rrom din Somcuta Mare face greva foamei la Palatul Administrativ (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

De ceva vreme incoace, un barbat de etnie rroma din Somcuta Mare a luat initiativa si si-a gasit „ocupatie”. Chiar s-a calificat in ceea ce face tot mai des in ultimii doi ani: este in GREVA FOAMEI. Il gasim in fata Primariei din Somcuta Mare sau in fata Palatului Administrativ, unde protesteaza, convins fiind ca este nedreptatit…de viata, de autoritati…de oricine. Mai nou, inainte de a se duce la „locul de munca” suna insistent si jurnalistii televiziunilor nationale, pentru  ca, nu-i asa, ce rost are sa fi in greva foamei daca nimeni nu stie asta? Si pentru a fi sigur ca urmatoarele iesiri si revendicari vor fi date „pe sticla”, le cere jurnalistilor si bani pentru a-si reincarca cartela din telefon…(sa aiba mai de-un facebook, un farmville… ca  tot e la moda).

Nemultumirile rromului sunt multe. De fiecare data sunt scosi „la inaintare” ba sotia bolnava, ba copiii. Acum are o alta revendicare: la 30 cm de coliba lui trece canalizarea cartierului de pe Calea Miresului din Somcuta Mare. Si domnia sa cum nu a avut bani pentru canalizare este nemultumit ca reziduurile i se scurg pe sub geam. Si nu e singura nemultumire. Mai are una: „Am venit aici la Consiliul Judeţean 11 cereri la Registratură. De la Registratură nu mai ai nicio cerere pentru că îmi dispăruse din luna februarie. Ei trebuia să vină cu un pronostic în maxim 30 de zile. Şi nici acum nu mi l-au dat. Am încercat ca să vin pe  o cale mai bună ca să văd dacă pot ajunge la nişte discuţii mai bune cu preşedintele CJ. Pe când acesta a început să mă fugărească de aici, să îmi spună anumite lucruri, că el niciodată nu o să se implice pentru noi…” a povestit rromul din Somcuta Mare. Ar mai fi si altele. Printre care si acea a traiului precar pe care-l duce.

Prin iarna trecuta acelasi grevist era nemultumit ca i s-a rupt acoperisul sub greutatea zapezii. Si a protestat, tocmai de aceea probabil ca stie „reteta succesului”.
Nu ne ferim in a spune despre protestatarul nostru ca in cei 38 de ani de viata nu a muncit nici macar o singura zi. Cu carte de munca fireste. Sufera. E bolnav. De tuberculoza, spune dansul.
In schimb, a stat vreo noua luni in spatele gratiilor pentru comiterea infractiunii de furt. Si nu orice fel de furt: a incercat sa sparga casieria Primariei din Somcuta Mare. E drept si-a ispasit pedeapsa, insa in loc sa munceasca sa isi intretina sotia bolnava si copiii, prefera sa „odihneasca” in fata Palatului Administrativ in speranta ca ajutoarele vor cadea din cer.
Autoritatile judetene vor cere zilnic Serviciului Judetean de Ambulanta sa il monitorizeze din punct de vedere medical pe grevistul foamei. Fireste, tot pe banii nostri… ai celor care platim taxe si impozite.

VEZI AICI NEMULTUMIRILE RROMULUI DIN SOMCUTA ACUM CATIVA ANI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA