AcasăActualitateUN NOU VAL DE CANICULĂ ÎN ROMÂNIA - Temperaturi extreme în următoarele...

UN NOU VAL DE CANICULĂ ÎN ROMÂNIA – Temperaturi extreme în următoarele zile

DISTRIBUIȚI

UN NOU VAL DE CANICULĂ ÎN ROMÂNIA Este Cod roşu de caniculă în Polonia şi Cod portocaliu în Ungaria, Serbia, Austria, Italia şi Bosnia. Nici România nu scapă de temperaturile extreme.

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile vremea va deveni caniculară în majoritatea zonelor, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Luni. Vreme caniculară dupã-amiaza în vest şi izolat în centru şi sud-vest, unde şi indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80.

Cerul va fi mai mult senin şi doar după-amiaza, în zona montană înaltă din masivele sudice, cu totul izolat, vor fi posibile ploi trecătoare.

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 28 de grade pe litoral şi 36 şi 37 de grade în Banat şi Crişana, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 12 şi 22 de grade.

Marţi. Vreme călduroasă în aproape toată ţara, în vest, nord-vest, centru va fi caniculă şi disconfort termic accentuat.

Cerul va fi mai mult senin şi doar cu totul izolat la munte, în a doua parte a zilei, vor fi condiţii de ploaie trecătoare. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 29 de grade în sudul litoralului şi până în jurul valorii de 37 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 13 şi 23 de grade.

Miercuri. Vremea va deveni caniculară după-amiaza în majoritatea regiunilor, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, mai ales în zonele de câmpie şi podiş.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Dobrogea şi sudul Banatului.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 32 şi 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 13 grade în depresiuni şi până în jurul a 24 de grade în Dealurile de Vest şi pe litoral.

Joi. Vreme caniculară în vest, sud, centru si est, maxime între 32 si 39 grade. Meteorologii avertizează însă că temperaturile ridicate se vor menţine toată săptămâna.

Info

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA