Acasăsinucidere maramuresUn nou succes al cinematografiei românești! Marele premiu la Festivalul de Film...

Un nou succes al cinematografiei românești! Marele premiu la Festivalul de Film de la Sarajevo, câștigat de regizorul Radu Jude

DISTRIBUIȚI

Lungmetrajul „Toată lumea din familia noastră”, în regia lui Radu Jude, a primit, duminică, Inima oraşului Sarajevo, marele premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, desfăşurat între 6 şi 14 iulie, informează Mediafax.ro.
Pelicula „Toată lumea din familia noastră” tratează cu umor povestea tristă a unui tată şi a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanţă ca-n rai, dar sunt prinşi în iadul relaţiilor de familie de pe pământ. Filmul îi are în rolurile principale pe Şerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sîrbu şi Gabriel Spahiu, cu participarea extraordinară a cunoscuţilor actori Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel.
Lungmetrajul lui Radu Jude a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin de anul acesta. „Toată lumea din familia noastră” este cel de-al doilea lungmetraj al lui Radu Jude după „Cea mai fericită fată din lume” care a obţinut premiul CICAE la Berlinală în 2009.
Acesta nu a fost singurul premiu al cineaştilor români la Sarajevo. Ivana Mladenovic a primit Inima oraşului Sarajevo pentru cel mai bun documetar, pentru „Turn Off the Lights”, pe baza unui scenariu scris de aceasta şi Bianca Oana. Documentarul a avut premiera mondială în aprilie la Festivalul Tribeca din New York.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA