AcasăAdministrațieUN NOU SCANDAL LA ȘOMCUTA - Gunoaie aruncate ÎN CÂMP de către...

UN NOU SCANDAL LA ȘOMCUTA – Gunoaie aruncate ÎN CÂMP de către responsabili. Cetățenii sunt revoltați, însă primarul are o explicație

DISTRIBUIȚI

Un nou scandal pune orașul Șomcuta Mare în prim-plan. În urmă cu câteva zile un fermier a protestat în fața primăriei din localitate cu întreaga sa cireadă de vaci, acuzând primarul că l-a lăsat fără pășunea pentru care avuse contract de închiriere. Acum, niște cetățeni din zonă au surprins o mașină de gunoi a orașului în timp ce se debarasa de deșeuri chiar în mijlocul câmpului. Din imaginile surprinse se observă clar că zona nu este una destinată depozitării de deșeuri, acestea fiind aruncate practic direct pe pământ și contaminând solul.

Cetățeanul care a surprins întregul moment l-a chestionat pe șofer cu privire la acest fapt, cel din urmă răspunzându-i doar că… nu are voie să filmeze.

Pe de altă parte, primarul Buda Gheorghe susține că acțiunea este una benefică pentru cetățeni. Acesta a explicat că depozitarea deșeurilor în câmp este una temporară și, de fapt, are ca scop sortarea gunoaielor pentru a le putea preda societății de salubrizare.

Soluție de moment contestată de romi. Mulți din comunitatea de romi nu știu să păstreze curățenia, dar știu să împroaște cu noroi. S-au mobilizat pentru a murdări imaginea administrației locale, fără să știe că este vorba de o acțiune favorabilă comunității. La nivelul unității administrativ-teritoriale s-a demarat o campanie de curățenie. Tot ceea ce s-a strâns din păduri, de pe maluri de ape, parc etc s-a dus într-o zonă periferică, pe Calea Mireșului, unde a fost identificată o cantitate mare de deșeuri aruncate la întâmplare de către romi sau alte persoane care nu au respect pentru mediu sau lege. Scopul este de sortare al deșeurilor, astfel încât acestea să poată fi predate societății Drusal”, a declarat primarul din Șomcuta Mare, potrivit VasileDale.ro.

Rămâne de văzut dacă Garda de Mediu va avea aceeași părere. Vom reveni cu informații.

Adrian Barbur/ ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA