AcasăActualitate112UN NOU ATAC – Un atac terrorist a avut loc în apropiere...

UN NOU ATAC – Un atac terrorist a avut loc în apropiere de Nürnberg

spot_img

DISTRIBUIȚI

O explozie care a ucis o persoană la Ansbach, Germania, în apropiere de Nürnberg, a fost provocată de cel puţin un dispozitiv exploziv, a declarat reporterilor duminică noapte primarul din Ansbach, informează agenţiile DPA, Reuters şi AFP.

Potrivit primarului Carda Seidel, explozia a avut loc în faţa unui restaurant situat în apropierea intrării la un festival de muzică.

Potrivit informaţiilor anterioare, un bărbat a fost ucis şi alte 11 persoane au fost rănite în explozia ce a avut loc în jurul orei 22.00 (20.00 GMT), notează DPA.

Martori oculari au declarat că la locul exploziei au sosit paramedici şi accesul în centrul vechi al oraşului a fost complet blocat.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne bavarez a afirmat că explozia nu a fost un accident, notează Reuters.

„Este vorba despre o explozie provocată în mod voluntar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne al Bavariei, regiunea în care se află localitatea, Michael Siefener, citat de AFP. Întrebat dacă a fost o bombă, el a răspuns: „Verificăm în acest moment”. El a adăugat că este „prea devreme” să se spună dacă a fost un atentat sau nu.

Explozia a avut loc în faţa unui restaurant, nu departe de locul unde trebuia să se ţină un festival de muzică în aer liber, la care urmau să asiste 2.500 de persoane. Evenimentul a fost întrerupt.

Ministrul de interne bavarez Joachim Herrmann era în drum spre locul exploziei, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului regional de Interne.

Suspectul la originea exploziei de la Ansbach în Bavaria (sudul Germaniei) care a rănit 12 persoane era un solicitant de azil în vârstă de 27 de ani din Siria, a declarat luni dimineaţă devreme ministrul de interne bavarez Joachim Herrmann, informează agenţiile DPA, Reuters şi AFP.

Sursă info.

Sursă foto.

.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA