AcasăEvenimentSportUN GEST FRUMOS - La meciul România - Tonga s-au strâns...

UN GEST FRUMOS – La meciul România – Tonga s-au strâns peste 10.000 euro pentru jucătorul băimărean Sione Vaiomounga

DISTRIBUIȚI

Cu ocazia meciului de sâmbătă România – Tonga (16-21) s-au strâns peste 10.000 euro în beneficiul lui Sione Vaiomounga, jucătorul de la CSM Știința Baia Mare ce a fost diagnosticat cu insuficiență renală, informează site-ul Federației Române de Rugby.

Toate încasările rezultate din vânzarea biletelor la acest meci i-au fost donate jucătorului, la sugestia Federației Tongane de Rugby. Lui Sione Vaiomounga i s-a descoperit boala la un control medical efectuat în toamna anului trecut, iar de atunci nu a mai putut evolua. El a avut nevoie constant de tratament de specialitate și dializă, îngrijirile fiind asigurate de către CSM Știința Baia Mare. Suma netă care s-a adunat este de 45.572 lei (după ce s-au calculat și taxele datorate Statului), adică peste 10.000 de euro.

Cu ocazia acestui joc, flankerul băimărean și-a revăzut familia, dupa o pauză de un an, acest aspect fiind, în opinia medicilor, foarte important pentru recuperare și vindecare.

Sione Vaiomounga a intrat pe teren în fruntea echipei naționale din Tonga, fiind îmbrăcat cu un tricou al echipei CSM Știința Baia Mare.

„Rugbyul este un sport de echipă, de aceea suntem datori să ne ajutam un coleg aflat în suferință. Sione are un meci greu de dus, poate cel mai greu pe care viața ți-l poate da, și am dorit să îi arătăm că suntem alături de el. În plus, lecția de viață pe care acesta ne-o dă este impresionantă. Ori de câte ori va fi nevoie, lumea rugbyului va strânge rândurile și își va onora jucătorii aflați în suferință”, a declarat Haralambie Dumitras, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

La jocul România – Tonga au asistat 5.000 de spectatori, care l-au aplaudat la scenă deschisă pe Sione Vaiomounga, atât la începutul partidei, cât și în pauză.

VEZI AICI POVESTEA RUGBYSTULUI DE LA CSM ȘTIINȚA BAIA MARE.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA