AcasăEvenimentSportUN GEST FRUMOS - Căpitanul naţionalei Tonga a mulţumit pentru ajutorul dat...

UN GEST FRUMOS – Căpitanul naţionalei Tonga a mulţumit pentru ajutorul dat ”băimăreanului” Vaiomounga

DISTRIBUIȚI

Căpitanul echipei de rugby din Tonga le-a mulţumit componenţilor naţionalei României pentru gestul caritabil în beneficiul lui Sione Vaiomounga, jucător la CSM Ştiinţa Baia Mare, diagnosticat cu insuficienţă renală, informează site-ul FRR.

Înainte de a pleca la Cupa Mondială, naţionala de rugby a României a susţinut un meci test împotriva echipei Tonga, scor 16-21. Toate încasările rezultate în urma partidei, în jur de 10.000 de euro, au fost donate lui Sione Vaiomounga.

Căpitanul echipei Tonga, Nili Latu, şi-a exprimat recunoştinta faţă de gestul caritabil al Stejarilor.

„Ştiind că în Tonga nu există un aparat la care să facă dializă cei care au probleme precum Sione, acesta a fost singurul fel în care l-am fi putut ajuta ca foşti colegi şi fraţi. Toţi banii care s-au strâns i-au fost donaţi pentru a-l sprijini. Toţi cei care jucăm în Anglia şi Franţa am încercat să îl ajutăm, fiecare după cât poate.

Echipa Romaniei ne-a ajutat să strângem bani pentru el, ceea ce demonstrează că indiferent ce ţi se întâmplă, întotdeauna vei avea sprijin şi în afara terenului de joc„, a declarat Nili Latu pentru worldrugby.org, site-ul Federaţiei Internaţionale de Rugby.

Insuficienţa renală este una dintre cele mai des întâlnite boli în Tonga, anual fiind diagnosticate peste 200 de persoane. Lui Sione Vaiomounga i s-a descoperit boala respectivă la un control medical efectuat în toamna anului trecut, iar de atunci jucătorul nu a mai putut evolua.

El a avut nevoie constant de tratament de specialitate şi dializă, îngrijirile fiind asigurate de către CSM Ştiinţa Baia Mare. Cu ocazia meciului România – Tonga de la Bucureşti, flankerul băimărean şi-a revăzut familia, după o pauză de un an, acest aspect fiind, în opinia medicilor, foarte important pentru recuperare şi vindecare.

România şi Tonga vor evolua la Cupa Mondială din Anglia, România în grupa D, iar Tonga în grupa C. „Stejarii” vor debuta pe 23 septembrie, împotriva Franţei.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA