AcasăLifestyleUn coș de fum nou într-o casă nouă: la ce ar trebui...

Un coș de fum nou într-o casă nouă: la ce ar trebui să acorzi atenție?

DISTRIBUIȚI

Îți construiești casa visurilor? Este frumos, dar dificil, pentru că pe de o parte, trăiești bucuria de a crea un spațiu special pentru familia ta, iar pe de altă parte – sunt o mie de lucruri de care trebuie să ai grijă. La un moment dat trebuie să decizi cu ce va fi încălzită casa ta. Iar legat de acest lucru se pune problema alegerii și construirii unui coș de fum potrivit.

Baza, înainte de a începe acest lucru este, desigur, răspunsul la întrebarea „de ce ai nevoie?”. Trebuie să alegi modalitatea de încălzire a casei și să o asociezi cu un sistem de cos de fum eficient și sigur. Dar merită să te consulți cu specialiștii în domeniu, care îți vor analiza nevoile și te vor sfătui cu privire la cea mai bună soluție.

Construcția coșurilor de fum: de unde să începi?

În etapa de proiectare, este necesar să se ia în considerare locația coșului de fum și cursul acesteia. Ține cont de nevoile și posibilitățile unei anumite clădiri, dar ține minte și că trebuie să îndeplinești mai multe cerințe rezultate din reglementările aplicabile.

În primul rând, coșul de fum, adică partea de coș care se conectează la dispozitivul de încălzire cu coșul de fum, trebuie să fie cât mai scurt posibil. Lungimea admisă este de 25% din înălțimea coșului de fum.

Coșul de fum nu trebuie să fie prea departe de încăperile în care se află dispozitivul de încălzire. Dacă trece printr-o mansardă neîncălzită sau în exterior, aceasta trebuie zidită și tencuită cu mortare recomandate pentru eficiență energetică ridicată.

Amintește-ți că, în cazul coșurilor de fum din cărămidă clasică, trebuie să ai grijă de multe probleme care nu se aplică sistemelor din oțel. Întărirea bazei coșului de fum și rigidizarea acestuia, precum și asigurarea suplimentară a pieselor de deasupra acoperișului – toate aceste lucrări nu se vor aplica dacă alegi un sistem de coș de fum certificat.

Proprietăți adecvate ale coșului de fum

Înălțimea coșului de fum este unul dintre cei mai importanți parametri ai săi. Eficiența și siguranța utilizării depind de aceasta. Este necesar să se distingă înălțimea întregului sistem de coș și înălțimea părții sale care iese deasupra acoperișului.

Partea coșului de fum din afara clădirii trebuie, de asemenea, să fie suficient de înaltă și să iasă deasupra marginii acoperișului. Tirajul corect și siguranța la incendiu depind, de asemenea, de această valoare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA