AcasăNews AlertUN COLȚ DE RAI AUTENTIC - Mănăstirea Bârsana, DAR de la Dumnezeu...

UN COLȚ DE RAI AUTENTIC – Mănăstirea Bârsana, DAR de la Dumnezeu pentru maramureşeni

spot_img

DISTRIBUIȚI

UN COLȚ DE RAI AUTENTIC  Spiritualitate, credinţă, oameni frumoşi cu smerenie în inimi, adunaţi în locul binecuvântat din Maramureş, Mănăstirea Bârsana.

Peste 7.000 de credincioşi cu sufletul curat s-au rugat împreună la Hramul mănăstirii de Sărbătorea Soborul Sfinţilor 12 Apostoli. Sfânta Liturghie Arhierească a fost oficiată în Altarul de Vară, de un sobor de peste 35 de preoţi şi diaconi conduşi de Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, împreună cu Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria şi Episcop Locțiitor (Administrator) al Episcopiei Daciei Felix.

Memoria ocrotitorului maramureşenilor, care a ţinut vie flacăra credinţei pentru multe generaţii,  Înalt Preasfinţitul Justinian va rămâne de-a pururi amprentată în sufletul credincioşilor.

În semn de preţuire Prea Sfinţitul Iustin, Arhiereu al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului a conferit Medalia „Justinian Arhiepiscopul” şi Gramata Episcopală care o însoţeşte Maicii stareţe stavrofora Filofteia, inima Mănăstirii Bârsana.

Maica Emanuela, cea care timp de 20 de ani l-a vegheat  şi ocrotit pe „Sfântul Maramureşului” îl va purta în continuare aproape de suflet prin Medalia „Justinian Arhiepiscopul” şi Gramata Episcopală. În această zi specială a fost hirotesită stavroforă, cu dreptul de a purta Sfânta Cruce.

Oameni minunaţi de pe Valea Izei, Valea Cosăului şi Valea Vişeului au îmbrăcat cu mândrie portul tradiţional  moştenit de generaţii şi pe care îl păstrează  în suflet alături de credinţa că Maramureşul va rămîne mereu un colţ de Rai autentic.

Rugăciunile maramureşenilor se vor înălţa mereu  la ceruri şi binecuvântarea cerească va coborî totdeauna peste aceste locuri minunate.

 

Dr. Viorica Cherecheş,

deputat de Maramureş

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA