AcasăActualitatePoliticUn adevăr rostit cu voce tare! CTP despre demisiile din PDL: Este...

Un adevăr rostit cu voce tare! CTP despre demisiile din PDL: Este sfârşitul unei mari minciuni!

DISTRIBUIȚI

Cristian Tudor Popescu spune că liderii demisionari ai PDL au ajuns atât de sus doar datorită lui Traian Băsescu, astfel că plecarea lor din funcţii este „sfârşitul celei mai mari minciuni politici post-decembriste, în ceea ce priveşte valoarea unor politicieni”.
Situaţia din PDL, partid a cărui conducere a demisionat în bloc, este privită critic de Cristian Tudor Popescu care îi priveşte pe liderii demisionari ca fiind produsul exclusiv al lui Traian Băsescu şi mai puţin ca pe nişte lideri politici reali, de rang înalt.
CTP a comentat ultimele evenimente în emisiunea Ultima Oră, de la RomâniaTV. „Nu cred că există vreun învingător la PDL, după cele întâmplate joi seara. Ce s-a întâmplat în această seară a fost sfârşitul unei mari minciuni, cea mai mare minciună politică post-decembristă, în ceea ce priveşte valoarea unor politicieni.

Toţi aceşti domni şi doamne care şi-au depus mandatul n-ar fi ajuns niciodată ceea ce au ajuns fără Traian Băsescu. V-o imaginaţi pe Roberta Anastase ajungând preşedinta Camerei Deputaţilor prin meritele sale? Prin valoarea ei ca politician? Prin idei şi programe lansate? Sau pe doamna Udrea ajungând super-ministreasă şi şefă la organizaţia PDL Bucureşti? Sau domnul Boc, ajungând mai mult decât primar la Cluj? Sau individul acela cu broscoiul ajungând secretar general al partidului? Toate aceste personaje sunt create în siajul, în umbra lui Traian Băsescu.

Conceptul academic fundamental care descrie situaţia PDL a fost lansat de domnul Paleologu. Este vorba de „pleaşcă”. Dânsul a spus că Traian Băsescu este o pleaşcă pentru PDL. Aşa a şi fost, pleaşcă. Acum pleaşca s-a terminat şi au rămas aceşti domni şi aceste doamne, cu valoare lor politică şi umană, reală. Faptul că şi-au depus mandatul în seara aceasta e un început. E o recunoaştere a acestei minciuni care a dominat PDL atâţia ani. Totuşi, o nouă conducere s-ar izbi ca de o stâncă de structurile din teritoriu şi de la centru create de aceşti indivizi. Faptul că şi-au depus mandatele este un semnal important, dar pentru PDL nu se va rezolva mare lucru numai prin asta.

Şi încă ceva… Mi se pare foarte important ca PDL-ul să nu-şi mai propună ca ţintă alegerile din noiembrie, pentru că orice conducere ar veni acum, dacă ar trăi sub presiunea obţinerii unui rezultat în aceste alegeri, va face compromisuri şi greşeli cu carul”, a declarat Cristian Tudor Popescu la România TV.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA