spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICUn adevăr rostit cu voce tare. Antonescu: O rocadă Kovesi-Morar...

Un adevăr rostit cu voce tare. Antonescu: O rocadă Kovesi-Morar este inacceptabilă!

DISTRIBUIȚI

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că ar fi „inacceptabil” şi „scandalos” ca Guvernul şi ministrul Justiţiei să propunăo rocadă între Laura Codruța Kovesi și Daniel Morar la DNA și Parchetul General, precizând că aceasta ar fi dorinţa preşedintelui Traian Băsescu.
Antonescu a susţinut, la Realitatea TV, că decizia privind propunerea şefilor DNA şi ai Parchetului este exclusiv a ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru.

„Decizia este exclusiv a ministrului Justiţiei, înţelegerea a fost foarte clară, şi angajamentul nostru şi al domnului Ponta ca premier şi al meu faţă de Mona Pivniceru a fost că toate deciziile care îi revin în calitatea de ministru al Justiţiei, nu vor fi cu nimic, dar cu nimic, nici măcar cu o recomandare sau o sugestie influenţate de către noi sau partidele noastre”, a susţinut liderul PNL.

În ceea ce priveşte o posibilă „rocadă” între Kovesi şi Morar, preşedintele Senatului a afirmat că nu are cunoştinţă de vreo sugestie în acest sens din partea oficialilor europeni făcută premierului Victor Ponta.
„Nu e cred niciun secret pentru nimeni că există această dorinţă, începând cu Traian Băsescu şi sigur cu toţi asociaţii (…) să se petreacă o rocadă. Este cert că Traian Băsescu aşa doreşte lucrurile”, a comentat Antonescu.
El a spus că ar fi „inacceptabil” şi „scandalos” ca Guvernul şi ministrul Justiţiei să propună o rocadă între Laura Codruța Kovesi şi Daniel Morar. „Aş considera scandalos, aş considera scandalos ca din partea acestui Guvern, acestui ministru al Justiţiei, tocmai pentru că ştiu bine despre ce e vorba, să vină o asemenea propunere (Morar – şef al Parchetului, Kovesi – şef al DNA, n.r.). Nici măcar în urma unei negocieri cu Traian Băsescu pentru că nu încape nicio negociere într-un asemenea subiect. Cred că în ţara asta chiar sunt convins că există magistraţi care să nu fie realmente legaţi de vreun partid politic într-un fel sau altul, magistraţi capabil care să facă ceea ce trebuie făcut”, a mai susţinut liderul PNL.

Liderul liberal a declarat că ar fi inacceptabil ca „cineva să facă o înţelegere, o negociere, pe acest subiect”, cu preşedintele Băsescu.
„Din punctul meu de vedere e inacceptabilă o rocadă Kovesi – Morar. De ce? Pentru că noi am spus public de atâtea ori şi eu am crezut ceea ce am spus nişte lucruri despre aceşti oameni şi prestaţia lor sau anumite aspecte ale prestaţiei lor în fruntea acestor instituţii (…) Mi s-ar părea absolut inacceptabil ca cineva să facă o înţelegere, o negociere, pe acest subiect, cu domnul Băsescu sau cu domnul Barroso sau cu doamna Reding sau cu cine vreţi. Şi nici nu cred că face”, a mai afirmat Antonescu.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA