AcasăActualitateSocialUMILITĂ – Un profesor din Spania este anchetat după ce a insultat...

UMILITĂ – Un profesor din Spania este anchetat după ce a insultat o elevă româncă. „Pleacă în nenorocita ta de țară…”

DISTRIBUIȚI

UMILITĂ  Început de an școlar cu scandal în Spania. O fetiță de origine română, în vârstă de 13 ani, elevă, la Instituto de Educación Secundaria BENICALAP din Valencia, a trecut prin clipe stânjenitoare din prima zi de școală. Aceasta a fost umilită în fața clasei de unul dintre profesorii ei care i-a spus să plece în țara ei și să-și schimbe numele pe care nu îl înțelege.

Mama fetei a povestit în presa spaniolă că în prima zi de școală, joi 8 septembrie, la ora de educație plastică, profesorul a început să strige catalogul.

ATAC LA YAHOO – Hackerii au sustras datele a 500 de milioane de utilizatori

„Când a ajuns la ea, profesorul a întrebat-o de ce are două nume. Fata i-a spus că așa e în România. Enervat de răspunsul elevei, profesorul i-a spus: Atunci pleacă în nenorocita ta de țară și schimbă-ți numele, că eu nu-l înțeleg”, a dezvăluit mama adolescentei. Însă, profesorul nu s-a limitat la atât. La următoarea oră, pe care a avut-o la clasa fetei, bărbatul a ținut iar să-i reamintească româncei că nu îi înțelege numele și să se ducă să și-l schimbe, potrivit publicației spaniole Las Provincias.

Mama româncei, supărată pentru tratamentul pe care l-a primit fiica ei susține că va face tot ce îi stă în putința pentru ca  profesorul să nu-și mai permită să îi umilească copilul, făcând sesizări la poliție și la directorul instituției de învățământ.

„Locuiesc de 10 ani în Spania, eu și soțul meu muncim și plătim taxe la fel ca oricare alt cetățean, nu permit nimănui să-mi umilească copilul. Voi merge până în pânzele albe, e inadmisibil ca un copil să sufere din cauza faptului că are un nume diferit”, a declarat mama fetei.

SUA – Român condamnat pentru furt de identitate

Ministerul Educației a deschis o anchetă la Instituto de Educación Secundaria BENICALAP în urma plângerilor mamei, privind insultele xenofobice ale profesorului, un inspector începând deja cercetările.

Directorul instituției a refuzat să comenteze cazul pentru Las Provincias, precizând doar că sunt șocați de comportamentul profesorului care nu le-a făcut niciodată probleme, și e cunoscut ca unul dintre cei mai îndrăgiți profesori.

Conflictul intră chiar și în sfera diplomatică, Irina Marin, șefa secției consulare a Ambasadei Române din Madrid declarând că sunt la curent cu acest caz și că au luat deja măsurile necesare. „Am rugat Guvernul spaniol să investigheze capul. Îi rog pe cetățenii români care se confruntă cu astfel de cazuri să contactează cea mai apropiată secție consulară. Aceste incidente nu trebuiesc ținute ascunse”, a declarat și Viorel Dragoș Tigău, consulul României în această regiune.

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA