AcasămodeleUMANITAR - Viața unei asistente de la UPU-SMURD depinde de noi!

UMANITAR – Viața unei asistente de la UPU-SMURD depinde de noi!

spot_img

DISTRIBUIȚI

asistenta smurdAre doar 36 de ani și un diagnostic cumplit: cancer de piele. A lucrat numaiîn sistemul medical, ultimii 10 ani în serviciul UPU SMURD din Spitalul Județean. Acum, sistemul de sănătate „bolnav” o condamnă la moarte. Nu mai compensează medicamentul de care are nevoie pentru a rămâne în viaţă. Ce ziceți, facem un efort în acest sens?

Frumoasă, blondă, înaltă – zâmbește pe Facebook într-o fotografie care nu trădează suferința prin care trece acum. Lucia Felicia Dumitru are doar 36 de ani și este de profesie asistent medical. De 10 ani salvează vieți alături de echipa UPU SMURD de la Spitalul Județean. Și-a oferit ajutorul pentru sute, poate mii de bistrițeni. Acum, sistemul medical nu o poate salva și, cinic, o condamnă la moarte pe asistenta care până mai ieri salva vieți.

Drama Luciei a început anul trecut când o pată de pe picior avea să se modifice într-un mod îngrijorător. S-a operat, iar rezultatul biopsiei a căzut ca un trăsnet: cancer de piele în stadiul IV.

Acasă are doi copii, o fetiță de 10 ani și un tânăr adolescent de 15 ani, iar cu imaginea lor în față a început o luptă dură pentru viaţă, viaţa ei de această dată. Dar lupta e grea, teribil de grea. A încercat să facă chimioterapiei, însă organismul nu i-a suportat tratamentul și s-a văzut nevoită să renunțe. De anul trecut, asistenta medicală de 36 de ani este în concediu medical şi încearcă să învingă boala care îi invadează trupul.

De parcă nu a fi destule suferințele pe care le aduce un astfel de diagnostic, tratamentul care ar ajuta-o nu mai este în lista medicamentelor compensate. A fost scos recent, iar astfel sistemul de sănătate în care a lucrat o condamnă:

„Tratamentul pe care îl urma era inclus pe lista medicamentelor compensate, era compensat 90 la sută. Dar a fost scos. Acum trebuie să plătească integral preţul acelor medicamente”, ne-au povestit colegii săi din UPU-SMURD.

Zelboraf tablete de 240 mg este medicamentul care i-ar putea salva viaţa Luciei, iar tratamentul pe o săptămână se ridică la 7.200 lei. O sumă uriașă pentru o familie modestă. Puținele economii ale familiei s-au terminat de mult cu cheltuielile privind tratamentele deja urmate. La un moment dat, familia s-a gândit și că ar putea să îşi vândă casa pentru a putea continua tratamentul, dar Lucia se teme înainte de toate că şi-ar putea lăsa cei doi copii, de 10 şi 15 ani, fără un acoperiş deasupra capului.

Obișnuiți să salveze vieți, colegii Luciei n-au ezitat să sară în ajutorul colegei cu care împărțeau până mai ieri zâmbete și provocările din camera de gardă. Sunt deciși să facă rost de banii necesari pentru tratamentul salvator și în sediul UPU SMURD au pregătit o urnă specială în care oricine poate face donaţii pentru salvarea vieții asistentei medicale.

De asemenea, ne-au transmis că la Banca Transilvania sunt deschise două conturi unde mai puteți face donaţii în Lei și Euro:

Dumitru Felicia-Lucica

RO75 BTRL 0060 1201 M930 05XX – RON

RO57 BTRL EURC RT00 M930 0501 – EURO

Cod SWIFT: BTRLRO22

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA