spot_img
AcasăEvenimentUMANITAR – Trei trupe locale şi una din Cluj au susţinut un...

UMANITAR – Trei trupe locale şi una din Cluj au susţinut un concert caritabil pentru victimele din Colectiv

DISTRIBUIȚI

Zeci de băimăreni au înfruntat frigul de afară din seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, în semn de solidaritate pentru victimele din clubul bucureştean Colectiv. Aceştia au participat la un concert caritabil care s-a desfăşurat în Piaţa Libertăţii din municipiu.

„Ideea a pornit de la mobilizarea generală care s-a făcut în România în seara asta concomitent în mai multe oraşe. Nu numai în Baia Mare o să fie concert caritabil, vor fi şi în alte oraşe din ţară, de fapt în toate marile oraşe ale ţării va fi aşa ceva pentru victimele de la Colectiv. Nu am putut sta deoparte. Trebuie să arătăm că şi Baia Mare şi Maramureşul sunt solidare cu ţara. Este un eveniment de suflet pentru că a fost afectată comunitatea din care facem parte, comunitatea rock care din păcate în România nu-i foarte populară în rândul tuturor oamenilor şi trebuie să demonstrăm că suntem nişte oameni uniţi şi să facem un lucru bun”, a declarat Tudor Nemeş, membru al trupei băimărene Ska-nk şi organizator al evenimentului.

Pe scenă au urcat trei trupe locale şi una venită tocmai de la Cluj: Ska-nk, Gaşca de acasă, Riot Monkey şi Times of Need. Organizatorii spun că au cunoscut membrii trupei Goodbye to Gravity care au pierit în Coolectiv, dar şi o m are parte dintre cei răniţi.

„Personal am cunoscut toată trupa, şi din cei care au murit şi din cei răniţi şi din păcate am auzit acum trei zile că printre răniţi este şi un băimărean, chiar un prieten de-al nostru care lucra în Bucureşti. Şi el a fost implicat, este rănit şi face tratament într-un spital din Belgia şi are şi el nevoie de ajutor”, a mai spus Tudor Nemeş.

Evenimentul de sâmbătă seara, chiar dacă nu a scos în stradă mii de băimăreni, a arătat că tinerii din oraş şi nu numai pot să fie uniţi atunci când este nevoie. Lângă scena din Piaţa Libertăţii a fost amplasată o urnă unde toţi cei care au dorit au putut dona bani. Întreaga sumă adunată va merge către o fundaţie care se ocupă de victimele din Colectiv şi familiile acestora.

Ana Pop

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA