Acasăoameni noiULTIMUL DRUM – Stela Popescu va fi înmormântată astăzi la Mănăstirea Cernica...

ULTIMUL DRUM – Stela Popescu va fi înmormântată astăzi la Mănăstirea Cernica cu onoruri militare

DISTRIBUIȚI

ULTIMUL DRUM  Stela Popescu va fi înmormântată cu onoruri militare, duminică, 26 noiembrie, la cimitirul din Cernica. Marea doamnă a teatrului românesc își va dormi somnul veșnic lângă Puiu Maximilian, soțul și marea ei dragoste.

Mari actori și oameni care au iubit-o și admirat-o pe Stela Popescu au venit vineri și sâmbătă la Teatrul de Revistă Constantin Tănase pentru a-i aduce un ultim omagiu actriței.

La teatrul unde Stela Popescu și-a jucat ultimele roluri au venit să-și ia rămas bun Alexandru Arșinel, Florin Zamfirescu, Octavian Ursulescu, Corina Chiriac, Ion Caramitru, Stela Enache, Mitică Popescu etc. Totodată, oameni simpli, care i-au urmărit spectacolele și au râs văzând-o cum își joacă rolurile au venit să aprindă o lumânare în memoria marii actrițe, care a murit joi, la vârsta de 81 de ani, potrivit Libertatea.ro.

Duminică, sicriul cu trupul neînsuflețit al Stelei Popescu va părăsi Teatrul de Revistă Constantin Tănase și va fi dus biserica Mănăstirii Cernica. Slujba de înmormântare a actriţei Stela Popescu va avea loc duminică, la ora 12,00, la Mănăstirea Cernica.

Duminică, la ora 10,00, sicriul cu trupul neînsufleţit al regretatei actriţe Stela Popescu va pleca de la Teatrul „Constantin Tănase” şi va fi depus, la ora 11,00, în Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din incinta Mănăstirii Cernica. Slujba de înmormântare va avea loc la ora 12,00″, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Stela Popescu va fi înmormântată cu onoruri militare. Momentul despărțirii definitive de această lume, acela când trupul Stelei Popescu va fi coborât în groapă, va fi marcat cu mai multe salve trase în aer de militarii din garda de onoare.

Distincția pe care Stela Popescu a primit-o în luna martie a anului trecut chiar de la președintele României, Klaus Iohannis – ”Ordinul României în Rang de Cavaler” -, o plasează pe actriță în galeria numelor care pot beneficia de onoruri militare la ceremonia funerară. Astfel, în ziua în care va avea loc înmormântarea, sicriul cu trupul Stelei Popescu, pe care va fi pus steagul tricolor, va fi așezat pe un catafalc ce va fi încadrat, pe toată durata slujbei, de patru militari. De altfel, și ceremonia religioasă va fi oficiată de un sobor de preoți din care nu vor lipsi fețe bisericești de rang înalt, de la Arhiepiscopie. Coborârea sicriului în groapă va fi  marcată de mai mute salve trase în aer de soldații din garda de onoare.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA