Acasăsinucidere maramuresULTIMUL DRUM – Caleașca de Aur a perechii regale olandeze intră în...

ULTIMUL DRUM – Caleașca de Aur a perechii regale olandeze intră în RK pentru trei ani

DISTRIBUIȚI

Perechea regală olandeză, Willem-Alexander și Maxima, a mers ultima oară marți în Caleașca de Aur înainte ca mijlocul de transport să intre în reparații capitale care vor dura trei-patru ani, a anunțat guvernul într-un comunicat preluat de 20minutes.fr.

Construită din lemn de tec și acoperită cu foiță de aur, caleașca este utilizată în fiecare an la transportul cuplului regal de la palatul din Haga, unde lucrează regele, la Parlamentul aflat la circa un kilometru distanță. În mod tradițional, regele Willem-Alexander rostește în fața deputaților un discurs scris de premier, care prezintă marile linii de politică guvernamentală, precum și bugetul pentru anul următor.
Tras de opt cai negri, caleașca are un interior luxos, fiind utilizată de familia regală din 1901, la trei ani după ce regina de atunci, Wilhelmine, o primise cadou. Până la sfârșitul reparațiilor, cuplul regal se va deplasa cu Caleașca de Sticlă, care are la interior catifea violetă și satin alb.
Caleașca de Aur a creat adesea polemici în Olanda, cei care se opun folosirii ei susținând că picturile de pe uși, care înfățișează sclavi prosternându-se în fața stăpânilor, glorifică trecutul colonial al țării.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA