Acasăoameni noiULTIMATUM DE LA ANGAJAȚII APIA - Amenință că nu vor mai plăti...

ULTIMATUM DE LA ANGAJAȚII APIA – Amenință că nu vor mai plăti subvențiile de la 1 Decembrie, de teamă că le vor scădea salariile cu sute de lei

DISTRIBUIȚI

Angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) din teritoriu încep protestele. Ei spun ca le vor scădea salariile cu sume între 700 şi 2.800 lei din cauza Legii salarizarii, arată Știrile TVR.

În această dimineață angajații APIA Ilfov au oprit lucrul. Oamenii au protestat pașnic, dar sunt foarte nemulțumiți că veniturile lor ar putea să scadă cu 30% începând de anul viitor. De vină pentru această situație ar fi Legea salarizării unitare, dar și transferul contribuțiilor de la angajator la angajat.

 

Plățile către fermieri au fost sistate pentru trei ore, dar angajații APIA sunt pregătiți să boicoteze chiar autorizările pentru plățile subvențiilor programate să înceapă la 1 Decembrie.

Unul dintre funcționarii APIA, Victoria Constantin, a declarat pentru Agrointel că angajații instituției sunt nemulțumiți de salarii, dar și de discriminarea dintre centre și APIA central:
“ APIA central, după ce se va trece cu contribuțiile de la angajator la angajat, ei vor beneficia de măriri și se acoperă aceste pierderi, pe când noi vom scădea, vorbesc în dreptul meu, că sunt consilier superior gradația 4, undeva la 700 de lei, în timp ce munca… A zis domnul ministru la ora 00:00, 15 mai 2017, închidem obloanele, exact expresia dânsului a fost, închidem obloanele cererilor, noi ne-am conformat. A zis 16 octombrie, ora 00:00 începem plățile, ne-am conformat. Am venit aici și am făcut plăți și multe altele”.

Sursă info. 

Sursă foto. 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA