spot_img
AcasăEvenimentULTIMA ORĂ ! INSTANȚA A DECIS (VIDEO)- Cătălin Cherecheș este LIBER

ULTIMA ORĂ ! INSTANȚA A DECIS (VIDEO)- Cătălin Cherecheș este LIBER

DISTRIBUIȚI

În urmă cu câteva minute, judecătorii Tribunalului Cluj Napoca au decis eliberarea din arest la domiciliu a primarului ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Potrivit deciziei magistraților clujeni, Cătălin Cherecheș va fi cercetat în libertate, sub control judiciar.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu contestație de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție. De asemenea, Cătălin Cherecheș poate face contestație cu privire la condițiile de control judiciar stabilite astăzi de către magistrați. Cu certitudine, procurorii vor contesta această decizie, la fel cum au făcut de fiecare dată când nu le-a convenit sentința instanțelor. Cel mai probabil, chiar și cu contestația procurorilor, după aproape opt luni în care a fost menținut în diverse stări privative de libertate, Cătălin Cherecheș va fi liber în câteva zile!

ACTUALIZARE 1 (VIDEO):

Colegii de la Paginadetransilvania.ro i-au luat un interviu primarului Cătălin Cherecheș chiar la ieșirea de la instanță. Le mulțumim pe această cale pentru că ne-au permis să preluăm interviul. Puteți să îl vedeți integral în video-ul de la finalul articolului. Mai jos aveți câteva dintre declarațiile făcute de Cătălin Cherecheș:

„A fost un prim pas în aflarea adevărului, azi. Sunt omul, cum am spus și în instanță, care respectă toate procedurile judiciare și juridice. Sunt omul care vine cu foarte multă încredere pentru a arăta nevinovăția mea și mă voi lupta cu mijloacele legale pentru a-mi demonstra nevinovăția. Am făcut și la CEDO (demersuri n.r.), și astăzi am depus faptul că îmi este acceptată prima Cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Este o cerere complexă care se raportează la modul în care îmi sunt îngrădite drepturile pe care le am, drepturile procesuale, mai mult, modul abuziv în care am fost ținut în arest la domiciliu sau în arest preventiv, pe lângă alte chestiuni care au fost invocate acolo. Astăzi, au fost discutate două aspecte importante, probațiunea, unde am venit cu o serie de martori. Sunt în total peste 110, 120 de martori care atât în urmăriea penală, cât și acum vor fi audiați”.

„Vă amintesc faptul că, în urmărirea penală, doar un singur om a dat declarații împotriva mea: denunțătorul. Totul se bazează pe o singură declarație, cea a denunțătorului. În rest, toți ceilalți au confirmat lucrurile spuse de mine. Mai mult decât atât, am venit acum cu peste 70 de martori care, fiecare, cu o probațiune foarte clară, va duce la aflarea adevărului și, într-un fel, la punerea lucrurilor într-o situație normală, la revenirea în normalitate”. 

„Am spus foarte clar că această măsură a arestului la domiciliu este una care la un moment dat afectează prezumția de nevinovăție. Am văzut foarte mulți prin presă, la televiziuni sau prin altă parte care spun: Cherecheș a fost condamnat. Nu. Cherecheș nu a fost condamnat și Cherecheș nici nu va fi condamnat decât eventual pentru nevinovăția lui. Pe de altă parte, cred că este un moment în care va trebui analizat și modul în care s-au făcut acele interceptări ilegale de către denunțător, cu aparatură dubioasă, cu un mod absolut ciudat prin care ele au fost preluate pe un calculator, de pe calculator pe niște stickuri, duse la DNA pe niște stickuri și, mai ales, trebuie din start spus că nu a existat nici un flagrant. Asta este o chestiune de prost gust, de mediatizare excesivă și de imagine a celor de la DNA”.
Nu există nici un flagrant, nici un proces verbal al flagrantului, există doar o chestiune vocală a unui procuror care am înțeles că este obișnuit cu abuzurile. Pe de altă parte cred foarte mult că această chestiune, de imagine, trebuie să dispară din comportamentul instituțiilor care se ocupă de justiție. Pentru că, îmi aduc aminte, cu un oarecare dezgust, că la ora 13.00 vine DNA-ul și mă ia dintr-un birou să mă aducă în alt birou să îmi arate ce mi-a lăsat un denunțător, dar pe de altă parte îmi sesizează oameni din oraș faptul că, exact în acel moment, apăreau articole pe diverse site-uri, comandate de către unii interesați, că va fi Cherecheș arestat, deși eu nu eram arestat, Cherecheș nu își va putea depune candidatura și Cherecheș va fi reținut pe 24 de ore, apoi arestat pe 30 de zile, tot parcursul. Întâmplător sau nu, pentru că s-a întâmplat fix în ziua în care mi-am depus candidatura, fix în ziua în care am dorit să îmi reînoiesc mandatul de primar al municipiului Baia Mare. Mai mult, fix în acel moment, s-a contestat candidatura mea de către PSD și PNL Baia Mare. Mai mult, la ședința de instanță a apărut și un procuror. Într-un dosar civil, ceea ce iarăși, este un lucru destul de ciudat. Și sunt multe lucruri ciudate, dar eu cred că încet – încet România trebuie să își revină la o stare de normalitate pentru că totuși vrdem că și poporul își dorește acest lucru”.

ActualMM
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA