AcasăActualitateULTIMA ORĂ/ ACTUAIZARE - Tânăr transportat cu izoleta la Spitalul de Boli...

ULTIMA ORĂ/ ACTUAIZARE – Tânăr transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare. Autoritățile spun că ar fi vorba de o tentativă de suicid

spot_img

DISTRIBUIȚI

ULTIMA ORĂ O persoană a fost transportată în urmă cu câteva minute la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare, cu o autospecială a ISU Maramureș, dotată cu izoletă. Autospeciala a fost însoțită de un echipaj de Poliție.

Deși unele surse au declarat că ar fi vorba despre o persoană suspectată că ar avea virusul COVID-19, autoritățile spun că nu este vorba de așa ceva. Mai exact, conform prefectului județului Maramureș, Nicolae-Silviu Ungur, se pare că ar fi vorba despre o tentativă de suicid, pacientul fiind transportat la secția de psihiatrie a spitalului (asta explicând și prezența echipajului de Poliție).

Potrivit prefectului, ar fi vorba de un tânăr recent întors din Italia, dintr-o altă zonă decât cea de risc. Tânărul nu se afla sub măsura autoizolării la domiciliu, starea de sănătate a acestuia fiind cât se poate de bună, mai spun autoritățile.

Tentativa de suicid a tânărului din Șomcuta Mare ar fi rezultat în urma unor certuri izbucnite în familie. Mai exact, familia speriată de faptul că tânărul s-a întors din Italia, nu l-ar fi primit în casă, acesta fiind pe cale să recurgă la un gest extrem. Date fiind circumstanțele și pentru a nu risca sănătatea nimănui, s-a luat decizia ca tânărul să fie transportat cu o autospecială cu izoletă.

ACTUALIZARE:

Un tânăr revenit recent din Italia, din localitatea Curtuiușu Mare, comuna Valea Chioarului a avut neînțelegeri cu familia pentru că a fost trimis să locuiască în podul casei. Tânărul nu era izolat la domiciliu, nu a revenit în țară din zone aflate în carantină sau din zona galbenă. Este asimptomatic, dar datorită faptului că în familie există un bolnav cronic, aceștia au decis să îl izoleze. Tânărul, aflat în stare de ebrietate s-a certat cu membrii familiei, iar ulterior a mers în podul casei, de unde a postat pe o rețea de socializare un mesaj prin care anunța că se sinucide. Acest mesaj a fost văzut de prietena tânărului care a sunat familia. Părinții tânărului au apelat Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, iar la domiciliul familiei s-a deplasat echipa de intervenție medicală, dar și echipaj de la poliție. A fost transportat la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din municipiul Baia Mare. Tânărul aflat într-o stare avansată de ebrietate a fost consultat de către medicul infecționist și nu prezintă simptomatologie specifică Coronavirusului. De asemenea, a fost consultat și de către un medic psihiatru, care a decis rămânerea sub supraveghere și internarea acestuia în spital„, se arată în comunicatul de presă emis de CJSU Maramureș.

Adrian Barbur

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA