AcasăEvenimentULTIMĂ ORĂ - VIDEO - RAZIE ÎNTRE ŢIGANI - După ce au...

ULTIMĂ ORĂ – VIDEO – RAZIE ÎNTRE ŢIGANI – După ce au fost îngrădiţi 20 de familii de rromi de pe strada Horia vor fi evacuaţi in Decembrie

DISTRIBUIȚI

Razie de amploare in această dimineaţă în Baia Mare. Poliţiştii locali însoţiţi de reprezentanţii Primăriei de la Spaţiu Locativ au „năvălit” în blocul „fantomă” de pe strada Horia 46B. Locatarii au fost treziţi cu noaptea-n cap de oamenii legii pentru a fi număraţi dar şi pentru a vedea care sunt restanţieri cu taxele către primăria, societatea de apă etc.

20 de familii care au restanţe uriaşe li s-a pus în vedere ca până in decembrie să îşi achite dările. În caz contrar vor fi evacuaţi din garsoniere. Mai mult, poliţiştii locali au găsit cabluri de curent trase ilegal de prin vecin. La fel au procedat locatarii şi cu cablurile de tv. Totodată, în garsoniere au fost  descoperite şi persoane care nu au domiciliul acolo. Totuşi, acestea dormeau în garsonierele respective fiind rudenii sau prieteni cu proprietarii. Acestora li s-a pus în vedere să părăsească cât mai urgent zona.

ACTUALIZARE 1:

,,A fost verificat tot blocul, respectiv toate cele 119 locuinte. Persoanele care au fost gasite in plus, o sa anuntam si o sa discutam in comisie. Unde nu au fost gasiti acasa, plecati din tara sau in alte localitati, problema se pune daca incepand cu anul viitor li se vor mai prelungi contractele de inchiriere. Esential ar fi ca cei cu restante mari sa nu mai stea aici. In aceasta situatie sunt vreo 20 de persoane. Total restante sunt 1 miliard 200 de milioane de lei vechi.” a declarat Gheorghe Fotonea director Spatiu Locativ.

Multi dintre locatarii blocului 46 de pe Horea se plang ca restantele sunt datorate vecinilor care nu si-au platit intretinerea inca de cand s-au mutat acolo, chiar si de doi ani de zile. ,,Ei mi-am platit, ca imi trimite fata din strainatate bani, da astialalti nu isi platesc si ramanem toti fara apa, sa ne contorizeze pe fiecare.” a declarat unul dintre locatarii blocului. Pe de alta parte cei care au restante spun ca pur si simplu nu au bani de unde sa plateasca, ,,au am sapte copii si nu lucram nici eu nici sotu, traim numa din alocatia lu astia mici, is vreo 4 milioane pe luna, nu avem bani sa platim,, a spus unul dintre datornici.

 

(articol în curs de actualizare)

 

 

 

 

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA