AcasăAdministrațieULTIMA ORĂ | Noi măsuri într-un oraș și patru comune din Maramureș

ULTIMA ORĂ | Noi măsuri într-un oraș și patru comune din Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgență s-a reunit în ședință extraordinară și a stabilit măsurile care trebuie respectate pentru prevenirea și limitarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 în unitatea administrativ-teritorială Vișeu de Sus, respectiv comunele Asuaju de Sus, Ieud, Giulești și Bârsana, unde rata de incidență comunicată de către Direcția de Sănătate Publică a depășit valoarea de 3 cazuri la 1000 de locuitori, a declarat subprefectul județului Maramureș, Enikő-Erzsébet Krizsanovszki. Măsurile pentru asigurarea rezilienței comunităților și diminuarea impactului de risc vor intra în vigoare de mâine, 17 septembrie a.c. de la ora 12.00 și prevăd următoarele:

🛑se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul instituțiilor de spectacole și/sau de concerte (spații închise).
🟢organizarea și desfășurarea activității instituțiilor publice sau private de cultură care administrează spații special destinate activităților cultural-artistice în aer liber se pot realiza cu participarea a cel mult 1.000 de persoane pe scaune, cu asigurarea unei suprafețe minime de 4 mp pentru fiecare persoană și cu respectarea normelor de protecție sanitară.
🛑se interzice organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in.
🛑se interzice organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.
🛑se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber.
🛑se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în exterior și/sau interior. ‼️se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun publice și private, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 13 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.
‼️pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 se instituie obligativitatea purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în perimetrul menționat.
🛑se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Măsura se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.
🟢se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile menţionate mai sus ( în sistem take away sau catering).
🟢se permite prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spații special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății, al ministrului economiei, antreprenoriatului și turismului și al președintelui ANSVSA (asigurarea unei distanțe de minimum 1,5 m intre mese).
🟢se permite activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora până la capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00 doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.
🛑se interzice activitatea în baruri, cluburi și discoteci.
🟢se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.
🛑se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția celor care comercializează/vând bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, conform hotărârii CNSU nr. 60/2020.
🛑se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare.
🟢se permite activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5,00-24,00.
În funcție de evoluția situației epidemiologice pot fi dispuse, prin Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției și alte măsuri care să contribuie la limitarea și prevenirea infecției cu virusul SARS-CoV-2, a mai adăugat subprefectul de Maramureș.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA