AcasăAdministrațieULTIMA ORĂ | Instituția Prefectului a publicat rezultatele controalelor la stațiile GPL...

ULTIMA ORĂ | Instituția Prefectului a publicat rezultatele controalelor la stațiile GPL din județ! S-au găsit ZECI de nereguli

DISTRIBUIȚI

Dezastrul de la Crevedia a șocat o țară întreagă și a adus din nou la lumină neajunsurile și neregulile din sistemul românesc, fie el de stat sau privat. Imediat după exploziile uriașe din parcarea transformată în stație GPL de la Crevedia, Guvernul a dispus, prin Instituțiile Prefecților, controale amănunțite la toate stațiile GPL din țară.

În urmă cu puțin timp, Instituția Prefectului Județul Maramureș a publicat, fără a da foarte multe detalii însă, rezultatele acestor controale în județul nostru. Chiar și fără detalii, cifrele sunt amețitoare: nu mai puțin de 33 de nereguli/ deficiențe în cadrul unor locații în care se lucrează cu substanțe extrem de inflamabile.

Având în vedere Ordinului Prefectului nr. 486/2023 privind constituirea la nivel județean a comisiei mixte de verificare la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat, până la data de 4 septembrie 2023 au fost efectuate controale la 50 de operatori economici, respectiv la șase mijloace de transport.

Au fost constatate un număr de 33 de nereguli/deficiențe.

S-au dispus 30 de măsuri pentru remedierea neregulilor/deficiențelor constatate.

Au fost aplicate în total 21 de sancțiuni, din care 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 167.000 lei și 10 avertismente pentru neregulile constatate”, se arată în comunicat.

Adrian Barbur

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA