AcasăNews AlertACTUALIZARE ULTIMA ORĂ - Consiliul Local Baia Mare a decis ca viceprimarul...

ACTUALIZARE ULTIMA ORĂ – Consiliul Local Baia Mare a decis ca viceprimarul Istvan Ludescher să preia interimatul la primărie

DISTRIBUIȚI

Aleșii locali băimăreni s-au reunit astăzi, 9 mai, în ședință. Pe ordinea de zi s-a aflat și numirea unui primar interimar.

Viceprimarul Dorel Mureșan a declarat că se retrage din această cursă, astfel că viceprimarul Istvan Ludescher a fost singura opțiune pentru aleșii locali. Înainte de vot, consilierii locali care fac parte din Coaliția pentru Baia Mare și din PNL au declarat că îl susțin pe Ludescher.

Votul a fost secret. Istvan ludescher a primit 18 voturi pentru și 3 împotrivă.

istvan ludescherNoul primar interimar a declarat că după acest mandat se retrage din administrația publică, după 26 de ani de activitate.

ACTUALIZARE
Istvan Ludescher este de 26 de ani în slujba comunității băimărene, iar din anul 2000 viceprimar al municipiului Baia Mare. Imediat după ce a fost ales de către consilieri locali să ocupe interimar funcția de primar, acesta a declarat că speră ca perioada lui de mandat să fie una scurtă, arătând că are încredere în faptul că, din 26 mai, Cătălin Cherecheș va relua „frâiele orașului”.

„Rezultatul votului mă bucură foarte mult pentru că îmi dau seama că munca mea a fost apreciată de către domniile voastre și aveți încredere că în perioada următoare, care sper să nu dureze mult, voi reuși ca să fac față acelor sarcini, provocări la care un primar este supus în perioada activității sale. Eu pot să jur încă o dată că nu voi face nimic care să nu fie în interesul comunității, nu voi face nimic care să nu fie pe lege și vreau ca să am și sprijinul domniilor voastre. Atunci când va fi nevoie să mă consult cu dumneavoastră. De fapt așa am procedat și în perioada anterioară când am ajuns primar interimar. În toate problemele mai dificile m-am consultat cu liderii grupurilor de consilieri și vă rog ca și de această dată să îmi fiți alături, că atunci când ajung în dificultate în luarea unor decizii vă voi cere părerea și sprijinul pentru abordarea unei soluții corecte pentru comunitate. Pentru mine această alegere va încheia activitatea de consilier, de viceprimar și de dmnitar ales. Nu am mai candidat la aceste alegeri locale, considerînd că am lucrat destul în acest domeniu. Începând din 1990, am fost într-un fel sau altul, în conducerea municipiului. Eu trăiesc cu speranța că acest interimat nu va dura foarte mult pentru că în 26 mai se termină perioada de 30 de zile a arestului preventiv al domnului primar Cătălin Cherecheș și după aceea se întoarce și preia din nou frâiele acestui oraș și calitatea de primar. Vă mulțumesc pentru această încredere pe care am primit-o din partea domniilor voastre”, a spus Istvan Ludescher imediat după ce a fost ales primar interimar al municipiului Baia Mare.

Istvan Ludescher a mai fost primar interimar timp de un an, când fostul primar, Cristian Anghel, a fost arestat. Până la alegerile locale în urma cărora Cătălin Cherecheș a fost ales pentru prima dată primar al municipiului Baia Mare interimatul a fost asigurat de către Istvan Ludescher. Luni, această experiență l-a repus pe viceprimarul municipiului în fotoliul de edil interimar.

El a fost propus public pentru această funcție de către reprezentanții Coaliției pentru Baia Mare și ai Partidului Național Liberal Maramureș.

„Coaliția pentru Baia Mare îl susține pe domnul viceprimar Istvan Ludescher pentru funcția de primar interimar al municipiului Baia Mare pentru modul în care a făcut față și în alte perioade de timp când a fost numit în această funcție”, a spus consilierul local Ștefan Lupșa.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA