AcasăEvenimentUPDATE - ULTIMĂ ORĂ - Cannabis cultivat în pădure descoperit de...

UPDATE – ULTIMĂ ORĂ – Cannabis cultivat în pădure descoperit de ofiţerii de la crimă organizată

DISTRIBUIȚI


O actiune de amploare a avut loc pe raza judetului Satu Mare sub coordonarea ofiterilor anti drog din Maramures.

ACTUALIZARE 1:

Din primele informatii se pare ca perchezitiile domiciliare au avut loc in localitatea Foieni, judetul Satu Mare. Aici ofiterii antidrog au gasit nu mai putin de 1,5 kilograme de canabis uscat, iar alte aproximativ 16 kilograme de canabis in cultura, pe un teren din apropiere. Suspectii sunt trei tineri, doi minori si un adult de 22 de ani. Minorii sunt cercetati in libertate, in timp ce tanarul de 22 de ani a  fost retinut pentru 24 de ore.

ACTUALIZARE 2:

Istvan Gnant, în vârstă de 22 de ani, a fost prins de oamenii legii in flagrant chiar in timp ce incerca sa vanda 90 de grame de canabis. Cultura ilicita din localitatea Foeni, judetul Satu Mare, de pe care cei trei procurau drogurile, se intindea pe o suprafata totala de 8 arii de teren, intr-o zona impadurita. Cei trei tineri sunt acum cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de  tafic de droguri de risc si detinere de droguri de risc, fara drept in vederea consumului propriu.

ACTUALIZARE 3: comunicat oficial IPJ Maramureş

În data de 19 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş l-au surprins în flagrant pe G.I.G., de 22 de ani, din Satu Mare, în timp ce încerca să vândă 90 grame de canabis. Suspectul efectua activităţi infracţionale pe raza municipiilor Satu Mare şi Baia Mare.

Din primele verificări, suspectul era sprijinit în activitatea sa infracţională de către alti doi tineri, cu vârsta de 17 ani, ambii din Satu Mare. În continuare, s-a procedat la efectuarea a trei percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor, de unde a fost ridicată, de către poliţişti, cantitatea totală de circa 270 g canabis. Cu aceeaşi ocazie, au mai fost ridicate, în vederea cercetării, sisteme informatice, despre care există indicii că ar fi fost utilizate la săvârşirea faptei. La extinderea cercetărilor, în aceeaşi seară, pe raza localităţii Foeni, judeţul Satu Mare, a fost identificată o cultură ilicită de canabis, pe suprafaţă totală de 8 arii de teren. De pe terenul respectiv a fost ridicată cantitatea de circa 16 kg de plante verzi cu aspect de cannabis, care va fi înaintată laboratorului de analiză şi profil al drogurilor, pentru expertiză de specialitate. Totodată, faţă de suspecţi, s-au pus în executare trei mandate de aducere pentru audieri în faţa procurorului D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Maramureş. În cauză se efectuează urmărirea penală de catre D.I.I.C.O.T.-B.T Maramureş, faţă de cei trei suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de deţinere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu. Suspectul G.I.G. este cercetat în stare de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Maramureş cu propunere de arestare preventivă. Ceilalţi doi tineri, sunt cercetaţi în stare de libertate. În cauză, alături de poliţiştii S.C.C.O. Maramureş au participat la acţiune, reprezentanţi ai B.C.C.O. Cluj, lucrători ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş şi experţi criminalişti din cadrul I.P.J. Maramureş.”

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA