AcasăActualitate112ULTIMA ORĂ – Bărbat beat şi inconştient ridicat de SMURD de pe...

ULTIMA ORĂ – Bărbat beat şi inconştient ridicat de SMURD de pe stradă

DISTRIBUIȚI

ULTIMA ORĂ În după-amiaza zilei de miercuri, 3 august, un echipaj SMURD a fost solicitat pe strada Minerilor din Baia Mare, unde pe trotuar zăcea un bărbat.

ULTIMA ORĂ Ajunşi la faţa locului, membrii echipajului au constatat că este vorba despre un bărbat de circa 50 de ani, beat şi inconştient. Ei i-au acordat primul ajutor şi l-au transportat la spital.

Medicii le recomandă oamenilor ca în perioadele în care temperaturile depăşesc 35 de grade să evite expunerea prelungită la soare, să bea multe lichide, să mănânce fructe şi legume, să nu facă efort fizic şi, când ies din casă, să poarte haine de culoare deschisă şi să aibă pe cap pălării sau şepci.

În zilele caniculare, oamenii trebuie să evitate plimbările sau expunerea prelungită la soare, între orele 10.00 şi 17.00, iar dacă ies din casă, să poarte haine din bumbac, in sau mătase naturală, de culoare deschisă şi să aibă pe cap pălării sau şepci, potrivit recomandărilor medicilor.

Pentru a evita deshidratarea, oamenii ar trebui ca la fiecare 15-20 de minute să bea un pahar cu apă, până ajung la cel puţin doi litri pe zi, dar şi să consum cât mai multe fructe şi legume proaspete, cum ar fi pepene galben, pepene roşu, castraveţi şi roşii, pentru că acestea conţin o mare cantitate de apă.

Consumul de alcool, inclusiv de bere sau vin, favorizează deshidratarea şi reduce capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii, de aceea trebuie evitate în zilele caniculare. De asemenea, medicii recomandă şi evitarea consumului de cafea, ceai şi sucuri răcoritoare carbogazoase, deoarece acestea sunt diuretice.

 

Ştire în actualizare

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA