Acasă Actualitate 112 ACTUALIZARE/ ACȚIUNE ÎN MUNȚI - Doi turiști polonezi s-au rătăcit în Maramureș....

ACTUALIZARE/ ACȚIUNE ÎN MUNȚI – Doi turiști polonezi s-au rătăcit în Maramureș. Salvamontiștii, în acțiune

DISTRIBUIȚI

ACȚIUNE ÎN MUNȚI  Acțiune în desfășurare efectuată de salvamontiștii maramureșeni. Aceștia au fost anunțați în urmă cu puțin timp de faptul că doi turiști polonezi de 58, respeciv 47 de ani s-au rătăcit încă de ieri în zona Prislop.

Din fericire, s-a reușit localizarea lor după ce au discutat cu aceștia la telefon. Cei doi sunt deshidratați, extenuați și cu doar 20% baterie rămasă la telefon, plus încălțămintea ruptă.

În acest moment, echipa de prim răspuns a Serviciului Public Salvamont Borșa și o echipă formată din salvatori de la ISU Maramureș și jandarmi au plecat spre zona în care au fost localizați ce doi turiști, urmând a fi recuperați și transportați în localitate.

 

Actualizare:

 

Azi dimineaţă, jandarmii au fost solicitaţi în vederea căutării şi salvării a doi turişti polonezi, bărbat şi femeie, care s-au rătăcit în zona Negoiescu din munţii Rodnei.
Doi subofiţeri din cadrul Postului de Jandarmi Montan Borşa alături de Salvamont Borşa, au pornit spre acel loc şi au demarat operaţiunile specifice de căutare. După ce au ajuns acolo, echipajele de salvare au condus cele două persoane până într-o zonă în care este posibil accesul auto de unde au fost preluate de către ambulanţă pentru investigaţii medicale.
Reamintim iubitorilor de drumeţii montane, să se asigure că au un echipament adecvat, să nu se aventureze în zone pe care nu le cunosc iar pentru orice problemă pe care o întâmpină în spaţiul montan, să apeleze cu încredere la ajutorul jandarmilor montani“, se arată în comunicatul jandarmilor maramureșeni.

 

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA