Acasăsinucidere maramuresUCIGAȘ NEPEDEPSIT – Americanul care l-a omorât pe leului Cecil nu poate...

UCIGAȘ NEPEDEPSIT – Americanul care l-a omorât pe leului Cecil nu poate fi pus sub urmărire penală

DISTRIBUIȚI

Ministrul Mediului din Zimbabwe a anunţat, în cursul zilei de luni, că dentistul american care l-a omorât pe leul Cecil în iulie nu poate fi pus sub urmărire penală, deoarece obţinuse autorizaţie pentru a organiza partida de vânătoare din iulie, anunţă „The Guardian”.

Ministrul mediului din ţara africană, Oppah Muchinguri-Kashiri, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că Walter Palmer, cel care l-a omorât pe Cecil, a obţinut în mod legal autorizaţia pentru partida de vânătoare în cadrul căreia s-a petrecut fapta. Muchinguri a adăugat că după consultări cu poliţia şi procurorul-general al ţării s-a stabilit faptul că nu există vreo cale prin care americanul să poată fi pus sub acuzare.

Ministrul a precizat însă că americanul „este liber să viziteze Zimbabwe în calitate de turist, dar nu şi de vânător”, implicând faptul că Palmer nu va mai primi permis de vânătoare pe teritoriul ţării în viitor.

Alte două persoane sunt însă cercetate în legătură cu partida de vânătoare, fiind acuzate că au atras leul în afara zonei parcului naţional, pentru ca acesta să poată fi vânat de către Palmer. Însă amândoi neagă faptul că ştiau dinainte identitatea animalului; acelaşi punct de vedere a fost exprimat şi de către dentistul american, ce a precizat luna trecută, într-un interviu pentru Minneapolis Star Tribune, că nu ar fi vânat leul dacă ştia că acesta este numit şi este parte a unui studiu.

Leul Cecil, una dintre atracţiile principale ale Parcului Naţional Hwange din Zimbabwe, a fost ucis în iulie în cadrul unei partide de vânătoare condusă de stomatologul american Walter Palmer. Cecil se pare că a fost întâi rănit cu o săgeată şi, după 40 de ore de suferinţă, a fost împuşcat. Leul făcea parte dintr-un studiu al Universităţii din Oxford, ce i-au pus acestuia un dispozitiv de urmărire. În momentul uciderii, Cecil nu se afla pe teritoriul Parcului Hwange.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA