Acasă Actualitate Social UACE Dumbrăvița va produce piese pentru Airbus, Alenia şi Boeing!

UACE Dumbrăvița va produce piese pentru Airbus, Alenia şi Boeing!

DISTRIBUIȚI

Producătorul de piese din aluminiu UACE Dumbrăvița va exporta structuri metalice către companii precum Airbus, Alenia şi Boeing, după dezvoltarea facilităţilor de producţie printr-o investiţie finanţată de BERD cu 25 milioane euro.
Universal Alloy Corporation Europe SRL din Dumbrăviţa, judeţul Maramureş, face parte din divizia de inginerie aerospaţială a grupului elveţiano-austriac Montana Tech Components.
Investiţia vizează dezvoltarea facilităţilor de producţie de piese pentru aeronave şi va conduce la asamblarea de produse cu o valoare adăugată mai ridicată, dar şi la eficientizarea operaţiunilor companiei.
În urma finalizării proiectului, UACE va putea oferi producătorilor de aeronave, precum Airbus, Alenia sau Boeing, piese de structură metalică produse în România, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

“Cererea pentru piese pentru aeronave va creşte odată cu industria transporturilor aeriene, estimată la aproape 5% pe an în următorii 15-20 de ani, la nivel global, potrivit celor mai mari producători de profil. Astfel se va menţine o cerere solidă pentru avioane noi, deci şi pentru piesele din aluminiu produse de UACE pe termen mediu şi lung”, a declarat în comunicat directorul general al companiei, John Ball.
BERD a anunţat în luna iunie că finanţarea de 25 milioane euro pentru UACE este destinată unui proiect de 60 milioane euro, diferenţa urmând să fie acoperită de companie din fonduri proprii.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA