AcasăMARAMURESUL ISTORICTVR News se relansează din 7 octombrie, cu jurnale și emisiuni proprii

TVR News se relansează din 7 octombrie, cu jurnale și emisiuni proprii

spot_img

DISTRIBUIȚI

TVR News, canalul de știri al Televiziunii Române, va fi relansat din 7 octombrie, cu o grilă ce va include jurnale de știri proprii, transmisii în direct și talk-show-uri.

TVR News, canalul de știri al TVR, născut în 13 noiembrie, la două luni de la închiderea TVR Info, se relansează în această toamnă.

Dacă până acum TVR News prelua în mod automat 90% din emisia EuroNews și jurnalele TVR 1 și TVR, și având doar un jurnal de știri pe scurt, din 7 octombrie lucrurile se schimbă.

Într-adevăr, din 7 octombrie vom relansa TVR News. Este unul dintre obiectivele strategice ale planului meu managerial cu care am câștigat concursul pentru postul de director Știri. Vom relua producția proprie de știri, jurnale, ediții speciale și analize. Personalul editorial sau de specialitate provine din Direcția Știri și de la alte departamente ale TVR. Nu avem un buget suplimentar. Vom aloca resurse prin redimensionarea echipelor existente. Vom avea un jurnal live de 45 de minute la ora 16, zilnic. Vom transfera emisiunea Prim – Plan (50 de minute) care s-a difuzat până acum pe TVR 1, la ora 21.00, în același tronson orar pe TVR NEWS. În fiecare zi vom avea analize de 25 de minute pe teme economice, sociale, politice, externe”, a declarat în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro, Claudiu Lucaci, Directorul General al Știrilor TVR.

Televiziunea Română se află în negocieri cu Camera Deputaților pentru preluarea live a dezbaterilor parlamentare și a ședințelor din unele comisii parlamentare care să fie transmise în direct pe TVR News.

Pentru început, echipa TVR News va fi formată din prezentatorii și moderatorii din interiorul Direcției Știri: Andrei Bărbulescu, Mihai Rădulescu, Raluca Belciu, Florian Petrică și Eugen Rusu.

”Conceptul TVR News este de integrare totală cu site-ul de stiri http://stiri.tvr.ro/. Vom avea live streaming și live text de la toate evenimentele difuzate de TVR News. Vom continua parteneriatul cu Euronews păstrând câteva segmente orare consacrate, în special în prima parte a zilei și după ora 23.00. Toate jurnalele TVR vor fi difuzate în simulcast pe canalele TVR 1, TVR 2 și TVR News”, a mai declarat Claudiu Lucaci.

Coordonatorul proiectului TVR News este producătorul executiv al Direcției Știri, Oana Popescu.

TVR Info a fost închis de Consiliul de Administrație al Televiziunii Publice, pe data de 15 august 2012,  ca urmare a planului de restructurare și redresare economică a instituției media.

După aproximativ două luni de pauză, pe 13 noiembrie 2012, CNA a aprobat solicitarea Televiziunii Române ca licența TVR Info să fie reactivată sub numele de TVR News.

ExclusivNews.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA