Acasă Eveniment Sport TURNEU TORONTO – Simona Halep s-a calificat în finală după ce a...

TURNEU TORONTO – Simona Halep s-a calificat în finală după ce a învins patru jucătoare de top!

DISTRIBUIȚI

Simona Halep a legat în premieră în 2015 patru victorii în faţa unor jucătoare de top. Românca a pus peste 500 de puncte între ea şi a 4-a clasată în WTA general. Este clar, nu este vorba de o conjunctură. Simona Halep a obţinut a 4 victorie în turneul de la Toronto (turneu de categoria WTA Premier 5), toate succesele fiind realizate în faţa unor jucătoare de top. De fapt în turneele de categoria WTA Premier 5 cu 56 de jucătoare pe tabloul principal, în turul II ajung cu precădere jucătoare din top 50, iar Halep a avut ca adversare jucătoare clasate pe locurile 21, 11, 14 şi 17 în WTA general.

În semifinală Halep a întrecut-o pe Sara Errani, a 17 în clasamentul WTA, cu 6-4, 6-4. Halep a controlat partida cu excepţia debutului primului set, când italianca a avut 2-0. Dar cu Halep a demonstrat că este capabilă să întoarcă un meci şi după ce a pierdut consecutiv primele 7 game-uri, un 0-2 nu părea alarmant. În plus românca a dat dovadă că stă bine şi la capitolul mental. În primul game al primului set, pe serviciul lui Errani, a avut 5 mingi de break, dar nu a fructificat niciuna. După care imediat şi-a pierdut şi serviciul.

În astfel de situaţii o jucătoare, fie ea şi valoroasă, poate cădea psihic. Nu s-a întâmplat aşa ceva. Halep a egalat după care şi-a ţinut în permanenţă adversara la două game-uri distanţă după ce avea serviciul. Un moment de cumpănă s-a înregistrat în setul secund când Errani a egalat la 4 printr-un break, dat Halep face imediat re-break. Urmează un ultim game dramatic, pe serviciul Simonei: are 3 mingi de meci, nu le fructifică, după care Errani are minge de break, Halep salvează şi face cele două puncte necesare închiderii meciului. 

Prin victoria obţinută în faţa italiencei Sara Errani, Simona Halep s-a calificat în cea de a 4-a finală din acest an, în cele 12 turnee în care a evoluat. Toate celelalte 3 finale, au fost câştigate de Halep. Aici la Toronto, românca va juca în finală cu învingătoarea partidei Serena Williams – Belinda Bencic. În mod normal cealaltă finalistă va fi Serena, pentru că numai dacă ea vrea, pierde în faţa celei de a doua jucătoare a Elveţiei.

Ce a obţinut Halep până în prezent

  • calificare în finală
  • 585 de puncte în clasamentul WTA General
  • 585 de puncte în clasamentul WTA 2015 (Road To Singapore)
  • un cec de 238.200 USD

Simona Halep îşi consolidează locul 3 în clasamentul WTA general. Reamintim, chiar în debutul turneului ea a căzut pe locul 4 din cauza scăderii punctelor obţinute în urmă cu 52 de săptămâni. După prima victorie obţinută, Halep a revenit pe locul 3, iar acum prin calificarea în finală s-a distanţat la peste 500 de puncte de Petra Kvitova jucătoarea clasată pe locul 4.

  1. Serena Williams (USA) – 11.661 puncte
  2. Maria Sharapova (Rus) – 6.036 puncte
  3. Simona Halep (Rou) – 5.546 puncte
  4. Petra Kvitova (Cze) – 4.995 puncte
  5. Caroline Wozniacki (Den) – 4.735 punte
Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA