spot_img
AcasăActualitatePoliticTUPEU DE POLITICIAN - Gest scandalos al parlamentarilor. Aleșii vor să își...

TUPEU DE POLITICIAN – Gest scandalos al parlamentarilor. Aleșii vor să își poată angaja rudele

DISTRIBUIȚI

Gest scandalos al parlamentarii, care vor să îşi poată angaja rudele. Aleşii s-au revoltat împotriva Agenției Naționale de Integritate (ANI) şi şi-au pus semnătura pe un document prin care vor să şteargă interdicţiile impuse, potrivit B1 TV.

Supărarea aleşilor e cu atât mai mare, mai ales după numeroasele condamnările la închisoare de la Curtea Supremă.

Deputaţii Ioan Călin, Mihăiţă Calimente, Iulian Iancu şi Laurenţiu Nistor semnează documentul de 3 pagini în care aleşii îşi exprimă nemulţumirile. Parlamentarii acuză ANI că îi expune oprobiului public şi le ignoră statutul cu rea credinţă. Aleşii amintesc şi de o decizie a instanţei supreme din 16 iunie anul trecut, care specifică faptul că cei care au fost în conflict de interese în trecut nu mai pot fi traşi la răspundere.

În anul 2015, ANI i-a acuzat pe cei cinci deputati de conflict de interese. Acestia sustin, insa, ca Agentia a facut o eroare, pentru ca faptele de care sunt acuzati s-ar fi prescris.

Revoltaţi, aleşii incompatibili cer biroului permanent să constate că sancțiunea disciplinară propusă de ANI nu poate fi aplicată, pentru că instituția PRESCRIPŢIEI EXTINCTIVE nu poate permite acest lucru.

Agenția Națională de Integritate a acuzat, în octombrie 2015, un grup de 32 de parlamentari de conflict de interese, pentru că și-ar fi angajat rudele în cadrul birourilor parlamentare. Între cei 32 se află și cei cinci deputați, care sunt acuzați și de faptul că și-au constituit birouri parlamentare în locuințe proprii sau aparținând rudelor mai apropiate de gradul IV.

Preluare: B1tv

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA