AcasăLIFETULBURĂRI – De ce e bine să-ți duci copilul la psiholog

TULBURĂRI – De ce e bine să-ți duci copilul la psiholog

spot_img

DISTRIBUIȚI

TULBURĂRI  Vizita la psiholog este, în continuare, un subiect greu de abordat de români, în special atunci când este vorba despre copii-pacienți. Dacă adulții au început să învingă prejudecățile și să ceară ajutor specializat în diverse momente de cumpănă, familiile apelează mai greu la psiholog pentru problemele copiilor


„Din nefericire, societatea noastră nu încurajează vizita la psiholog, existând prejudecăți – nu am nevoie de sfaturi din partea unor necunoscuți! sau – nu sunt nebun/nu am un copil nebun!”. Familiile apelează la sfatul unui specialist pentru copii, după o serie de încercări eșuate de a rezolva problemele cu care se confruntă sau atunci când sunt sfătuite de cei din mediul școlar. Oricum, în ultimii ani s-a remarcat o schimbare de atitudine în ceea ce priveste vizita la psiholog, deoarece stresul cotidian și cerințele din ce în ce mai presante asupra copiilor îi fac pe părinți să se simtă sufocați de probleme și să ceară ajutor specializat”, declară Luminița Preduca, psiholog specialist la Infant Kineto Clinic. Depresia este boala secolului, spun specialiștii.

Cel mai adesea copiii români ajung la psiholog pentru că au un randament scolar scăzut, prezintă o agresivitate crescută, suferă de diferite fobii, se confruntă cu diverse temeri, manifestă o lipsă de comunicare acasă sau în mediul școlar, nu se pot adapta sau concentra. „ADHD-ul (tulburarea cu deficit de atenție și hiperactivitate) este tot mai des întâlnit, copiii sunt hiperactivi, nu se pot concentra și vor să facă mai multe lucruri deodată. Săptămânal, diagnosticăm două cazuri de ADHD, ceea ce înseamnă foarte mult. Pe de altă parte, depresia este boala secolului, și, de cele mai multe ori, afectează și copiii, presiunea socială și familială fiind din ce în ce mai mari. Se cere de la copil să fie cuminte, să fie un bun sportiv, să învețe foarte bine, să aibă note bune, să fie în rândul lumii”, adaugă specialista.

 

Mai multe, AICI.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA