Acasăsinucidere maramuresTrupa de teatru a Penitenciarului Baia Mare a pus in scena piesa...

Trupa de teatru a Penitenciarului Baia Mare a pus in scena piesa „Biloxi Blues” de Neil Simon

DISTRIBUIȚI

Luni, 21 octombrie 2013,  începând cu ora 16.00,  la Teatrul de păpuşi Baia Mare va avea loc premiera piesei de teatru „Biloxi Blues” de Neil Simon, pusă în scenă de trupa de teatru a Penitenciarului Baia Mare „Medio Monte Circus”, în regia doamnei Gabriela CHIRILĂ, sub coordonarea doamnei comisar de penitenciare Crina SUCIU.

Acest demers cultural constituie preselecţia în vederea participării la cea de-a V- a ediţie a „Festivalului MultiArt pentru Deţinuţi”, la care trupa de teatru a Penitenciarului Baia Mare s-a calificat de două ori până în prezent.

Scopul activităţii este reconsiderarea relaţiei penitenciar-comunitate, prin încurajarea persoanelor private de libertate de a se afirma în domeniul actoriei, astfel încât să contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine şi la creşterea încrederii în propria persoană, în scopul facilitării reinserţiei sociale.

Considerăm că exprimarea prin artă reprezintă o modalitate de implicare a persoanelor condamnate în activităţi menite să dezvolte un comportament prosocial, o responsabilitate a activităţilor de grup în care scopul comun să primeze celui personal.

Toate aceste elemente ne îndreptăţesc să anticipăm o manifestare inedită, în care cei implicaţi vor face tot posibilul pentru a arăta ca adevăraţi artişti.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA