AcasăActualitateTRIBUNALUL A ANULAT EXECUTAREA SILITĂ A PREFECTURII MARAMUREȘ -  Lovitură dură primită de...

TRIBUNALUL A ANULAT EXECUTAREA SILITĂ A PREFECTURII MARAMUREȘ –  Lovitură dură primită de Asociaţia Composesorală Borşa

spot_img

DISTRIBUIȚI

Asociaţia Composesorală Borşa a primit o lovitură dură de la instanţă. Judecătorii maramureşeni au anulat executarea silită a Prefecturii Maramureş prin decizia pronunţată vineri, 17 noiembrie 2017.

 

„Admite apelul declarat de către I. P. J. Maramureş-C. J. pentru s. d. de p. p. a. t. Maramureş, în contradictoriu cu A. C. B. împotriva Sentinţei Civile nr. 6767/01.09.2017 dată de Judecătoria Baia Mare în dosarul civil nr. 10950/182/2016, pe care o schimbă în parte, în sensul că:Admite contestaţia la executare formulată de către I. P. Maramureş-C. J. p. S. D. de P. P. a. T. Maramureş în contradictoriu cu A. C. Borşa. Dispune anularea executării silite ce face obiectul dosarului de executare silită nr. 116/2016 a BEJ Aniţei Dorel, demarată în baza încheierii civile nr. 1625/07.09.2016 dată de Judecătoria Năsăud în dosarul civil nr. 655/336/2015.Respinge cererea de suspendare a executării silite formulată de I. P. Maramureş – C.j. p. s. d. de p. p. a. t. Maramureş, ca lipsită de obiect.Menţine celelalte dispoziţii ale Sentinţei Civile nr. 6767/01.09.2017 atacată, care nu sunt contrare prezentei decizii.Fără cheltuieli de judecată în apel.Pronunţată, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, azi data de 17.11.2017, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în minuta Tribunalului Maramureş, relatează Jurnalmm.

Composesoratul Borşa a obţinut, în anul 2003, o hotărâre judecătorească prin care s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafaţa de 17.000 hectare teren forestier, dar care nu a produs niciun efect, deoarece terenul forestier a fost împărțit altor persoane. După aproximativ 10 ani de luptă în instanţă, Asociația Composesorală Borșa solicită și câștigă dreptul la proprietate prin reconstituire pentru o suprafață de aproximativ 17000 hectare de pădure, câștig dat în instanțele din Aleșd și Năsăud.

Reprezentanţii Composesoratului, cu sentințele în mână, în data de 3 august 2017, împreună cu executorul judecătoresc Aniței Dorel au descins la Prefectura Maramureș ca să execute silit instituţia.

Executorul judecătoresc Aniței Dorel a mai dispus și în luna decembrie 2016 înființarea popririi asupra conturilor pe care le are Prefectura la Administrarea Județeană a Finanțelor Maramureș.

Practic, Prefectura era executată silit de către Asociația Composesorală Borșa, fiindcă aceasta nu a fost pusă în posesie pentru pădurea câștigată, iar vinovată ar fi Prefectura prin Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din Maramureș.

Prefectul nu a acceptat, invocând supendarea provizorie a executării silite până la soluționarea cererii de suspendare a executării, dosar aflat în lucru la Judecătoria Baia Mare, având ca termen de înfățișare 17 august 2017.

La trei luni de la primul termen, magistraţii au decis anularea executării silite.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA