AcasăEvenimentTREI ZILE DE IZOLARE - Traficul feroviar pe ruta Baia Mare -...

TREI ZILE DE IZOLARE – Traficul feroviar pe ruta Baia Mare – Dej, întrerupt după ce un tren a deraiat în staţia CFR Letca, Sălaj (FOTO/VIDEO EXCLUSIV)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Traficul feroviar pe ruta Baia Mare – Dej este întrerupt după ce în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1.00, zece vagoane ale unui tren marfar au deraiat în staţia CF Letca.
ACTUALIZARE 1
Conform informațiilor primite de la reprezentanții CFR aflați la locul accidentului, lucrările de refacere a infrastructurii afectate vor dura minimum trei zile. Până atunci, călătorii care urmează să circule spre și dinspre Dej, vor fi transportați cu mijloace auto. Astfel, călătorii de la trenurile rapide vor fi transportați pe distanța Jibou-Dej și Dej-Jibou. Cei care folosesc trenurile personale vor fi duși cu autobuzele între Jibou-Ileanda și Ileanda-Jibou.
Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, cele zece vagoane sunt ale trenului marfar 42691 şi sunt încărcate cu sare. Potrivit sursei citate, traficul feroviar este întrerupt. Nu s-au înregistrat victime.
accident feroviar letcaPotrivit unui comunicat de presă al CFR, trenul aparţine operatorului naţional de transport feroviar de marfă şi asigura un transport de sare pe relaţia Dej-Valea lui Mihai. La faţa locului s-au deplasat comisiile de cercetare ale CFR SA, CFR Marfă şi AFER, precum şi echipele de intervenţie din cadrul Regionalei CF Cluj pentru repunerea pe şină a vagoanelor răsturnate. Până la deschiderea liniei şi reluarea traficului feroviar se asigură transbordarea călătorilor, între staţiile Dej şi Jibou, cu mijloace auto puse la dispoziţie de CFR SA şi CFR Călători.
Având în vedere gravitatea accidentului, este greu de crezut că legătura directă dintre Dej – Baia Mare și Dej- Zalău va fi refăcută în cursul zilei de azi. Călătorii care vor să circule astăzi spre Dej ar fi bine să se informeze din timp, să știe care sunt alternativele pe care CFR le are la dispoziție.
ACTUALIZARE 2
Ca urmare a intreruperii traficului feroviar pe sectia Jibou  – Letca – Ileanda – Dej Calatori, in cursul noptii de vineri spre sambata, din cauza deraierii unor vagoane de marfa la intrare in statia Letca, calatorii cu destinatiile Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Bucuresti Nord vor circula cu trenurile aflate in circulatie pana la statiile Jibou si respectiv Ileanda, iar pe distanta Jibou  – Ileanda si retur se asigura transbordarea cu mijloace auto.

 

 

  • accident feroviar letca 8pasagerii de la trenul  IR 1746 Satu Mare – Baia Mare – Jibou – Letca – Ileanda – Dej Calatori – Bucuresti Nord vor circula pana la Jibou, intre Jibou si Ileanda se asigura transbordarea cu mijloace auto, pe distanta Ileanda – Cluj Napoca – Sighisoara – Brasov – Bucuresti Nord vor circula cu trenul suplimentar IR 12590.
  • pasagerii de la trenul IR 1641/R 4090 Bucuresti Nord – Brasov – Dej Calatori – Letca – Jibou – Baia Mare – Satu Mare, vor circula cu acest tren pana la Ileanda, intre Ileanda si Jibou se asigura transbordarea cu mijloace auto, iar pe distanta Jibou – Baia Mare – Satu Mare vor circula cu trenul suplimentar IR 12591.
  •  de asemenea, si pentru trenurile Regio se asigura transbordarea pasagerilor intre Jibou – Ileanda si retur.
Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate si vor sa renunte la calatorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/calatoriilor, conform Regulamentului de transport pe calea ferata in vigoare. Mai multe detalii despre conditiile de restituire a tarifelor de transport  sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA