AcasăActualitateTREI TINERI DIN BAIA MARE - Locul 6 la Campionatul European de...

TREI TINERI DIN BAIA MARE – Locul 6 la Campionatul European de Orientare – Schi 

DISTRIBUIȚI

În condițiile în care sporturile de iarnă în general suferă la nivel de performanțe internaționale, (cauzele fiind multiple, de la iarnă scurtă, lipsa condițiilor și a materialelor sportive competitive până la lipsa bazelor de pregătire), un loc între primele 6 poziții la un Campionat European poate fi privit ca o mare performanță. 

Acest loc 6 a fost obținut de ștafeta de juniori a României în cadrul probei de ștafetă de la Campionatul European de Orientare – Schi, întreceri ce au avut loc la Velingrad (Bulgaria) în perioada 3-8 februarie 2018. Toți cei trei componenți a ștafetei Alexandru Catană, Cătălin Vadean și Adrian Iacob sunt legitimati la clubul sportiv Știința Electro Sistem Baia Mare, unde sunt pregătiți de antrenorii Lucia Pop și Istvan Sebestyen. Performanța lor este cu atât mai remarcabilă dacă ținem cont și de faptul că ei pot reprezenta România și anul viitor la aceste Campionate Europene, deoarece doi dintre ei au 16 ani iar unul 15 ani, în condițiile în care vârsta maximă permisă de regulament este de 17 ani. În plus ei au terminat înaintea unor țări mai bine cotate, ca Suedia sau Bulgaria (țara gazdă).

Rezultatele din probele individuale a celor 3 sportivi arătau faptul că pot forma o ștafetă omogenă și competitivă. Astfel Alexandru Catană a obținut locul 18, în proba de sprint, Adrian Iacob locul 21 tot la sprint și Cătălin Vadean locul 25 la lungă distanță. Pentru aceste frumoase rezultate, se aduc sincere felicitări sportivilor și se adresează mulțumiri Federației Române de Orientare și CS Știința Electro Sistem Baia Mare care au asigurat deplasarea și participarea la aceste competiții.

Pentru Orientarea – Schi din România urmează ultima competiție oficială din acest an, respectiv Cupa României, întrecere ce se va desfășura  la Izvoare în perioada 17-18 februarie 2018.

Informații furnizate de către CS ȘTIINȚA ELECTRO SISTEM BAIA MARE

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA