AcasăLifestyleTrei recomandări pentru îngrijirea și coafarea unui păr lipsit de volum

Trei recomandări pentru îngrijirea și coafarea unui păr lipsit de volum

DISTRIBUIȚI

FOTO: https://unsplash.com/photos/4nulm-JUYFo

 

Femeile își doresc întotdeauna ca părul lor să aibă mai mult volum, astfel încât să îl poată coafa mult mai ușor. Însă, în cazul persoanelor cu părul subțire și cu scalpul uleios, lipsa volumului este o problemă frecventă, așa că iată ce poți face pentru a-ți îngriji părul corect, astfel încât să capete volum și vitalitate.

Cum oferi volum părului cu tendință de îngrășare

Părul cu tendință de îngrășare este în general lipsit de volum și de strălucire și necesită o spălare frecventă, din cauza acumulării de secreții naturale la baza scalpului. De obicei, un scalp uleios nu permite firelor de păr să capete volum, tocmai de aceea, ar trebui să îți adaptezi tratamentul de îngrijire, alegând produsele cosmetice potrivite.

În primul rând ar trebui să renunți la balsamul de păr clasic, care necesită clătire. Înlocuiește-l cu un balsam care nu necesită clătire, și pe care îl poți aplica doar în zona vârfurilor. Astfel, rădăcinile nu vor fi încărcate, iar firele de păr vor putea să-și mențină volumul.

În ceea ce privește alegerea șamponului pentru părul cu tendință de îngrășare, ar trebui să optezi pentru un produs cu ingredientele naturale active, care să controleze producția de sebum, păstrând astfel scalpul curat.

De asemenea, specialiștii recomandă șamponul uscat. Acesta poate fi folosit fără spălare, în momentul în care scalpul începe să se îngrașe, iar părul își pierde din volum. Un astfel de șampon absoarbe eficient uleiurile naturale de la baza firelor de păr, iar în același timp oferă un volum incredibil coafurii tale.

Cum oferi volum părului subțire

Părul subțire, lipsit de strălucire și vitalitate, poate fi o problemă genetică sau o cauză a vopsirii frecvente și a unei alimentații sărace în vitamine și minerale. Totodată folosirea aparatelor de coafat la temperaturi ridicate, dar și a produselor de styling nepotrivite, pot afecta structura părului, făcându-l lipsit de volum.

Tocmai de aceea sunt recomandate pentru început tratamentele de întărire de a firului de păr, pe bază de cheratina, care vor ajuta la regenerarea părului deteriorat. De asemenea, poți urma un tratament pe bază de  biotină și alte vitamine și minerale necesare pentru un păr sănătos.

Poți cumpăra produse speciale pentru păr subțire, care sunt concepute pentru a oferi volum, întărind firul de păr. Aceste produse conțin ingrediente speciale și hidratează părul, fără a-l  încărca în mod excesiv. Iar tratamentul de îngrijire poate continua cu folosirea unui balsam din aceeași gamă. După spălare, evită să îți freci agresiv părul cu prosopul. Încearcă să îl tamponezi ușor, astfel încât prosopul să absoarbă toată apa în exces.

Cum îți coafezi părul pentru a avea volum

Persoanele care își doresc un păr cu volum pot apela la diverse trucuri de coafare, care vor face ca podoaba capilară să pară mult mai bogată.

 

În primul rând, atunci când îți usuci părul cu foehnul, ar fi ideal să ții capul în jos, astfel încât să te concentrezi asupra rădăcinilor, maximizând volumul părului. De asemenea, poți folosi uscătorul la o temperatură mai mică, pentru că aerul mult prea cald înmoaie firele de păr și nu susține volumul.

 

Un alt truc la care poți apela este schimbarea cărării. Dacă până acum ai avut o cărare pe mijloc, poți încerca să o faci într-o parte, iar astfel părul tău va căpăta brusc mai mult volum.

 

De asemenea, poți să îți ondulezi părul, împletindu-l, sau folosind bigudiuri sau un ondulator. Întotdeauna un păr creț va părea mai bogat și plin de vitalitate. Însă, este necesar să optezi pentru direcția potrivită a buclelor, astfel încât să obții efectul de volum mult dorit. Iar pentru coafare poți folosi spumă lichidă, ceară modulatoare sau pudră de volum – pentru că oricare dintre aceste produse poate ridica firele de păr, oferind mai multă amplitudine.

 

Așadar, acestea sunt trucurile la care poți apela pentru a te bucura de un păr bogat și strălucitor. Însă, pentru ca podoaba ta capilară să crească sănătos, este ideal să urmezi o alimentație bogată în vitamine și să te hidratezi corespunzător.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA