AcasăLifestyleTransport Management System: aplicația software pentru eficiență în logistică

Transport Management System: aplicația software pentru eficiență în logistică

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: Shutterstock

Imaginea poate fi descărcată de aici

 

Activitățile economice din diferite domenii se bazează pe aplicații software de tip Transport Management System (TMS) pentru destinate gestionării și optimizării activităților de transport, curierat, distribuție și livrări rapide din cadrul digitalizarea lanțului de aprovizionare și optimizarea activităților de transport, curierat, distribuție și livrări rapide.  Iată care sunt cele mai importante caracteristici ale sistemelor de management al transporturilor:

Acoperă toată gama de activități din transport

Acest sistem de gestionare a transporturilor, distribuției și, curieratului și logisticii acoperă o gamă largă de activități: planificarea transporturilorcurselor, optimizarea ultimului segmentului de al distribuției ade mărfurilor și a transferurilor între depozite, stabilirea eficientă a rutelor de transport atunci când sunt implicați mai mulți producători sau furnizori de materiale, optimizarea transferurilor între depozite.

La aceste activități se adaugăPe lângă optimizarea efectivă a activităților de transporttransferurilor între depozite, sistemul permite managerilor să analizezearea factoriilor caree influențează selecția deciziile managerilor în legătură cu locațiilore ideale pentru depozitele propriiproprii și să adopte decizii bine documentate privind, printre altele, , calibrarea capacității de transport și a resurselor umane necesare pentru desfășurăariiea operațiunilor de livrare. Prin aplicațiile de tip TMS se asigură nu numai urmărirea eficientă a transporturilor și planificarea sarcinilor specifice pentru fiecare unitate de timp, ci și . Astfel pot fi realizareate unor rapoarte de performanță care să contribuie la o evaluare în timp real a și este evaluată în timp real eficiențeia activității la nivelul întregii companii.

Oferă beneficii semnificative pentru eficiența companiilor

Companiile au beneficii semnificative prin aplicarea unor soluții de curierat TMS. Dintre acestea, cele mai importante sunt următoarele: gestionarea optimă a transporturilor realizate cu flota proprie sau cu mașini închiriate, controlulreducerea  costurilor de transport, monitorizarea în timp real a comenzilor, planificarea optimă a rutelor, prelucrarea automatizată și centralizată a datelorocumentelor, creșterea eficienței prin reducerea numărului de mașini, a kilometrilor parcurși și a orelor lucrate.

Cuprinde o infrastructură hardware accesibilă

Pentru implementarea “clasică” a soluțiilor informatice din gama TMS este sunt necesareă achiziționarea unor dotări hardware specifice: un server cu cel puțin 16 Gb RAM,  procesor cu 4 core-uri adecvat pentru procedurile de optimizare, stații de lucru cu două monitoare pentru dispeceri. În acest fel este asigurat accesul simultan la un volum mare de informații (text, , atât sub formă de cuvinte și cifre, cât și de imagini și chiar hărți online). Utilizarea integrată a soluțiilor TMS cu tehnologiile cloud a schimbat însă în ultimul timp “datele problemei” dotărilor hardware – dacă optează pentru astfel de implementări, firmele nu mai sunt obligate să aibă servere fizice proprii si pot economisi, de exemplu, costurile aferente serviciilor de mentenanță sau cele alocate personalului specializat în acest domeniu.

Se bazează pe o infrastructură software performantă

Infrastructura software performantă Componentele a unei aplicații informatice de tip Transport Management System realizează o infrastructură software performantă, ce cuprinde: o bază de date MS SQL care poate rula pe servere cu sistem de operare Microsoft sau Linux, unul sau mai multe module de interfațare cu alte aplicații logistice, de exemplu cu sisteme WMS (Warehouse Management System) de management al depozitelor sau și cu sisteme ERP de planificare a resurselor firmei (Enterprise Resource Planning), de planificare a resurselor firmei.

Structura software a sistemelor TMS cuprinde și o un modul aplicație calculatorinterfață  prin care utilizatorii au acces la toate funcționalitățile specifice acesteiunei soluții informatice complexe. Pe lângăLa acestea se adaugă moduleleul de optimizare poate fi încărcatși, în mod opțional, poate fi încărcat și modulul cu hărți, pentru a se facilita urmăarirea traseelor și gestionarea curselor dea livrareărilor.

Cum este utilizată soluția software TMS? Utilizatorii trebuie doar să introducă în aplicație, manual sau automat (prin importuri de date din alte aplicații conectate cu TMS) o serie de informații cum ar fi cele legate de șoferi și mașini, adresele de livrare, datele limită de livrare etc. și sistemul stabilește automat ordinea de încărcare a comenzilor, traseele optime de livrare, și permite, printr-o conectare cu o aplicație de tip POD, o monitorizare a livrărilor de la plecarea din depozit până la predarea mărfurilor către clienți și încasarea contravalorii acestor bunuri.

 

Prin sistemul de management al transporturilor (Transport Management System) firmele au la dispoziție o aplicație software caree le oferă o eficiență sporită a proceselor deîn logistică, administrarea logistică optimă a flotei de transport și creșterea productivității în activitatea de distribuție și curierat.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA