spot_img
AcasăAlteleEconomicTRANSPARENŢĂ - Datoriile şcolilor, la vedere. Oricine poate vedea pe ce s-au...

TRANSPARENŢĂ – Datoriile şcolilor, la vedere. Oricine poate vedea pe ce s-au cheltuit banii

DISTRIBUIȚI

TRANSPARENŢĂ. În pragul școlii, Ministerul Finanțelor publică execuțiile bugetare la zi ale tuturor instituțiilor de învățământ.

Părinții și elevii pot consulta www.transparenta-bugetara.gov.ro pentru a afla cheltuielile realizate în primele opt luni de instituțiile de învățământ din toată țara. Pot afla care sunt cheltuielile cu bursele școlare, pregătirea profesională, cu bunurile și serviciile sau cu materialele pentru curățenie ale grădinițelor, școlilor, liceelor sau ale universităților.

Totodată, ei pot compara stadiul execuției bugetare la opt luni cu bugetul individual inițial și pot analiza care sunt fondurile disponibile până la finalul anului.

Același lucru este valabil pentru toate entitățile publice din țară. Pe www.transparenta-bugetara.gov.ro găsiți bugetele individuale, rapoartele de execuție bugetară, cele agregate la nivel de ordonator principal de credit pentru 13.700 de instituții, până la data de 31 august.

De asemenea, orice persoană poate găsi pe platforma pusă la dispoziție de MFP fișele tuturor entităților publice. Acestea conțin toate datele de identificare a instituțiilor, de la denumirea completă, codul de identificare fiscală, Trezoreria la care are deschise conturile de cheltuieli până la tipul de activitate, adresele fiscale și de corespondență. Tot aici, cei interesați pot găsi informații despre instituțiile subordonate și cele cărora li se subordonează.

Până astăzi, au fost peste 80.300 de accesări ale paginii www.transparenta-bugetara.gov.ro, iar numărul de documente descărcate a depășit 1,6 milioane.

Transparenta-bugetara.ro este cel mai mare exercițiu de transparență bugetară din România. Pe platforma online informațiile sunt prezentate într-un format deschis (xls, pdf, xml). Informațiile pot fi accesate de pe orice calculator sau dispozitiv mobil (tabletă, smartphone).

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA