spot_img
Acasăsinucidere maramuresTRAGEDIE ÎN RUSIA - Un avion militar cu 92 de oameni la...

TRAGEDIE ÎN RUSIA – Un avion militar cu 92 de oameni la bord s-a prăbușit în Marea Neagră (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

TRAGEDIE ÎN RUSIA Un avion al Armatei cu 92 de oameni la bord s-a prăbuşit în această dimineaţă în Marea Neagră. Aeronava dispăruse de pe radar la puţin timp după decolare.

Aeronava a decolat la ora locală 5.20 de la Soci şi urma să meargă în Siria, la Latakia. La 20 de minute după decolare, ar fi trebuit să contacteze turnul de control, însă nu a făcut-o şi nici nu mai apărea pe radare.

O operaţiune de căutare a fost declanşată imediat şi, în urmă cu scurt timp, Ministerul Apărării anunţa că avionul s-a prăbuşit în Marea Neagră, la distanţă de circa 8 kilometri de Soci. Acolo au fost văzute o pată de ulei, resturi din avion şi bagaje.

Şapte vapoare şi două elicoptere caută acum locul prăbuşirii, avionul fiind găsit la 70 de metri adâncime.

Şansele să mai fie cineva în viaţă la bord în aceste condiţii sunt nule.

https://youtu.be/8I6jQ7HfWxc

Potrivit primelor date, cauza accidentului ar fi fost o defecţiune tehnică. Autorităţile au exclus deja varianta unui atac terorist. Surse citate de presă spun că avionul s-a prăbuşit în timp ce lua altitudine, iar echipajul nu a semnalat nicio problemă la bord.

Avionul se îndrepta la Latakia, unde armata rusă are o bază aeriană. La bord se aflau militari, 9 jurnalişti şi un cor, corul Aleksandrov, care a susţinut concerte şi în România. Corul urma să cânte pentru soldaţi de Anul Nou.

Actualizare Autoritățile au confirmat prăbușirea avionului în Marea Neagră, fiind găsit la 70 de metri adâncime în apă și la 1,5 kilometri de țărm.

91 de oameni se aflau la bord, conform Ministerului Apărării de la Moscova. Printre militari erau în avion şi muzicieni şi jurnalişti.

Pe lângă militarii care mergeau în Siria, au pierit şi membrii unui celebru cor al Armatei, Alexandrov, care a concertat şi în România.

Presa locală relatează că avionul Tupolev 154 a plecat de la Soci şi mergea în baza aeriană Latakia din Siria. Turnul de control a pierdut legătura cu piloţii la 20 de minute după decolare.

Tupolev 154 este o aeronavă de mărime medie, creată în anii ’60 în Uniunea Sovietică, capabilă să decoleze şi să aterizeze în condiţii extreme. A fost principala aeronavă folosită de armata sovietică şi apoi rusă, dar este folosit şi în aviaţia civilă din Rusia şi alte 17 ţări.

Este unul dintre cele mai rapide avioane de zbor folosite în aviaţia civilă, putând atinge aproape o mie de kilometri pe oră.


Surse citate de presa rusă afirmă că avionul se îndrepta spre baza aeriană Latakia din Siria, dar a dispărut de pe radare când încă efectua manevre în spaţiul aerian rusesc.

Actul terorist, exclus total

Prăbuşirea în Marea Neagră a avionului militar rus – la bordul căruia se aflau 92 de persoane – ar fi putut fi cauzată de o defecţiune tehnică sau eroarea unui membru al echipajului, dar nu poate fi vorba despre terorism, deoarece avionul era operat de militari, a declarat duminică, în ziua de Crăciun, un oficial rus.

Viktor Ozerov, şeful Comisie pentru Apărare din cadrul Camerei superioare a Parlamentului rus, a declarat, citat de RIA Novosti, că el ”exclude total” terorismul ca posibilă cauză a prăbuşirii, conform AP.

Avionul se afla în drum către baza aeriană rusă din Siria, cu 92 de persoane la bord, atunci când s-a prăbuşit, la scurt timp după decolare, din staţiunea balneară Soci.

Cel puţin un corp a fost găsit, iar Moscova nu spune nimic despre eventuali supravieţuitori.

Ministerul Apărării a publicat lista pasagerilor. Între aceştia se află 64 de membri ai Ansamblului Aleksandrov, inclusiv conducătorul acestuia Valeri Halilov.

Ansamblul Aleksandrov este corul corul oficial al forţelor armate ruse. El include o formaţie de instrumentişi şi o companie de dans.

Avionul, de tip Tupolev-154 aparţine Ministerului Apărării şi ducea corul să susţină un concert la baza aeriană rusă din Siria, a anunţat ministerul.

În total, 84 de pasageri şi opt membri ai echipajului se aflau la bordul aeronavei care a dispărut de pe radare la 20 de minute după ce a decolat de la Soci, la ora locală 5.20 (4.20, ora României), unde a făcut escală de la Moscova.

Serviciile de Urgenţă au descoperit fragmente ale aeronavei la 1,5 kilometri de litoralul staţiunii, la o adâncime de 50-70 metri, a anunţat ministerul.

Nouă jurnalişti ruşi, inclusiv o echipă de televiziune de la Pervîi Kanal, se aflau printre pasageri.

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu coordonează personal eforturile de salvare, iar preşedintele rus Vladimir Putin este ţinut la curent prin rapoarte oficiale despre incident.

Tupolev-154 este un avion sovietic cu trei motoare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA