spot_img
Acasăsinucidere maramuresTRAGEDIE PE APĂ – Peste 300 de persoane date dispărute în Mediterana

TRAGEDIE PE APĂ – Peste 300 de persoane date dispărute în Mediterana

DISTRIBUIȚI

Agentia ONU pentru refugiati a anuntat, miercuri, ca cel putin 300 de persoane sunt date disparute, dupa ce imigrantii care incercau sa ajunga in Italia, din Libia, la bordul a patru barci din cauciuc, au fost inghititi de valurile inghetate. Aceasta tragedie este cea mai recenta dintr-un lung sir de evenimente neplacute petrecute in Mediterana in ultima perioada, in care sunt implicati imigranti ce incearca sa ajunga in Europa, in cautarea unui trai mai bun.
Purtatoarea de cuvant a Inaltului Comisar ONU pentru Refugiati, Carlotta Sami, a confirmat ca imigrantii se deplasau cu patru barci de cauciuc si au parasit Libia duminica, scrie AP.

Agentia si-a modificat bilantul anterior, de 203 disparuti, dupa ce supravietuitorii voiajului pe Mediterana au spus ca au plecat la bordul a patru barci, nu trei, asa cum se credea anterior.

Organizatiile Salvati Copiii, ONU, si altele critica noua operatiune ONU de patrulare la granita si sustin ca aceasta este nepotrivita pentru salvarea vietilor celor care incearca sa ajunga in Europa. UE a preluat operatiunea italiana Mare Nostrum anul trecut, insa patruleaza numai in apropiere de coasta Europei, in vreme ce Italia patrula pana aproape de coastele Libiei.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA