spot_img
AcasăEvenimentTRAGEDIE - Originar din Maramureş, unul dintre cei mai cunoscuţi pediatri din...

TRAGEDIE – Originar din Maramureş, unul dintre cei mai cunoscuţi pediatri din România a fost găsit spânzurat

DISTRIBUIȚI

foto - adevarul.ro

Medicul chirurg Augustin Ilieş (64 de ani), care a lucrat peste 30 de ani la Spitalul Judeţean Vaslui, a fost găsit spânzurat în balconul locuinţei personale din localitatea Vaslui.

Medicul chirurg Augustin Ilieş a fost găsit spânzurat astăzi, 18 mai, în jurul prânzului, iar echipajele de intervenţie au încercat timp de mai multe zeci de minute să-l resusciteze. În jurul orei 14.20, medicii de la SMURD au declarat oficial decesul chirurgului Augustin Ilieş. Poliţiştii desfăşoară o anchetă la faţa locului, iar cel mai probabil este vorba despre sinucidere. Cel mai cunoscut medic chirurg pediatru din Vaslui şi unul dintre cei mai respectaţi din România s-a pensionat anticipat în cursul lunii aprilie, după o carieră de peste 30 de ani. Doctorul Ilieş a cerut pensionarea în mijlocul scandalului de corupţie de la Spitalul Judeţean din Vaslui, acolo unde ofiţerii DGA au descins în cursul zilei de 9 februarie 2015. Mai multe cadre medicale de la Spitalul Judeţean Vaslui sunt acuzate de fapte de corupţie şi fals, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant, de către ofiţerii anticorupţie în timp ce primea 1.500 de lei de la un investigator sub acoperire pentru a face o întrerupere de sarcină. În urmă cu o săptămână, medicul Alexandru Ilieş a cerut să-şi reia activitatea, printr-o adresă trimisă conducerii Spitalului Judeţean.

Ajuns la Vaslui în anul 1980, dr. Augustin Ilieş este cel care a înfiinţat Secţia de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a Spitalului Judeţean Vaslui, acolo unde a fost şef până la ieşirea la pensie. Este membru al Societăţii Române de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, membru fondator al Societăţii Balcanice de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, membru al Societăţii Europene de Urologie Pedriatică. În cei peste 30 de ani de activitate a publicat zeci de lucrări ştiinţifice de specialitate.

În 2009, Augustin Ilieş a realizat o intervenţie chirurgicală în premieră în judeţul Vaslui, efectuând cu succes o operaţie chirurgicală pe cord deschis, în cazul unui minor care fusese înjunghiat în inimă. În urmă cu cinci ani, medicul Augustin Ilieş, considerat chiar unul dintre cei mai buni chirurgi pediatri din România declara, într-un interviu acordat “Adevărul”: “Sistemul medical din România este bolnav. De aceea tot mai mulţi medici  aleg să plece afară şi pe bună dreptate”.

Născut: 16 mai 1951, în satul Poiana Botizei, comuna Baiut, Maramures. Studii: Absolvent al Facultăţii de Medicină din Iaşi, promoţia 1978. Familie: Este căsătorit, are doi copii.
Sursa text si foto: Adevarul.ro.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA