AcasăActualitateTRAGEDIE LA SIGHET - Ce spune DGASPC Maramureș despre minorul care s-a...

TRAGEDIE LA SIGHET – Ce spune DGASPC Maramureș despre minorul care s-a sinucis aruncându-se de pe bloc. Adolescentul se afla în sistemul de protecție specială

spot_img

DISTRIBUIȚI

TAGEDIE LA SIGHET  În data de 7 aprilie 2019, un tânăr în vârstă de 17 ani, aflat în sistemul de protecție specială al DGASPC Maramureș din Sighetu Marmației, și-a pierdut viața în împrejurări necunoscute, cercetate de autorități.

Tânărul a intrat în sistemul de protecție specială în anul 2002, în cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență Baia Mare, ulterior fiind dispusă măsura de plasament la un asistent maternal profesionist. In anul 2014, în urma evaluărilor făcute, Comisia pentru Protecția Copilului Maramureș a decis mutarea tânărului într-o casă de tip familial din Sighetu Marmației.

Începând cu anul 2015, datorită manifestărilor sale, tânărul a fost în repetate rânduri consultat la Clinica de Psihiatrie Pediatrică Cluj-Napoca, fiind în evidențele respectivei instituții medicale pentru tratament medical. In ultimii trei ani, datorită evoluției stării sale, medicii de la unitatea medicală menționată au decis ca fiind necesară și internarea repetată a acestuia pentru tratamente de specialitate. Precizăm că, de la intrarea în sistemul de protecție al DGASPC Maramureș, tânărul a beneficiat de suport si consiliere psihologică permanentă din partea specialiștilor instituției, iar începând cu luna octombrie 2018, inclusiv de ședințe de psihoterapie.

În baza informațiilor existente rezultă că, în săptămâna anterioară, tânărul a părăsit casa de tip familial fără învoire, revenind în centrul social în cursul nopții de sâmbătă spre duminică. Conform procedurilor legale, personalul casei de tip familial a anunțat poliția despre faptul că tânărul a părăsit locația fără învoire. Revenit în centrul social, acesta a părăsit din nou locația, tot fără învoire, în data de 7 aprilie 2019, fapt consemnat de educatorul de serviciu în registrul de evidență a învoirilor. In jurul orei 19.45, educatorul de serviciu a contactat telefonic șeful de centru și psihologul, comunicându-le faptul că, în baza informațiilor primite de la organele de poliție, există probabilitatea ca minorul să fie decedat, în urma unui act suicidal.

Conducerea DGASPC Maramureș a dispus reevaluarea în regim de urgență a tuturor copiilor/tinerilor cu probleme comportamentale din sistemul de protecție și includerea lor într-un program de monitorizare strictă. Concomitent sunt continuate ședințele de psihoterapie și de consiliere psihologică a tinerilor cu probleme, măsură dispusă și pentru restul beneficiarilor aflați în Casa de Tip Familial din care provine tânărul decedat.

 

Sursă: Serviciul Comunicare, Registratură, Secretariat și IT (DGASPC Maramureș)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA