AcasăEvenimentSportTRAGEDIE ÎN FOTBALUL ROMÂNESC - Fostul internaţional Daniel Prodan a murit

TRAGEDIE ÎN FOTBALUL ROMÂNESC – Fostul internaţional Daniel Prodan a murit

DISTRIBUIȚI

TRAGEDIE ÎN FOTBALUL ROMÂNESC Decesul a fost anunțat de jurnalistul Dorin Chioțea, pe contul său de Facebook.
TRAGEDIE ÎN FOTBALUL ROMÂNESC Daniel Prodan a murit astăzi, la vârsta de 44 de ani! Ex-internaționalul (54 de selecţii, un gol) a suferit un infarct, în timp ce era acasă, la vila pe care o deține în Pipera, scrie libertatea.ro.
”Se uita la televizor, s-a chirchit de durere și nimic nu s-a mai putut face. Totul s-a întâmplat la ora 20.00. Echipele de descarcerare au intervenit, dar nu l-au putut salva. Intervenția a durat două-trei ore”, povestesc apropiații familiei. În București se află și Ciprian Prodan, fratele lui Didi.
La locuința din Pipera în care locuia fotbalistul internațional a ajuns de urgență și Dumitru Mihalache, prieten de familie și fost angajat al FRF.
Didi Prodan are doi copii: o fată, Ștefania – studentă în Olanda, și un băiat, Răzvan – fotbalist la Atletico Regal București.
”N-am fost Hagi, n-am fost nici Popescu! Dar am fost cel mai bun număr 3 din țară, la vremea mea! Am și-acum imprimat numărul 3 pe piele! În carieră, ori am jucat tot meciul, ori n-am jucat deloc. N-o să vedeți meciuri în care să intru în minutul 74”, se caracteriza Didi Prodan, 54 de selecții la echipa națională.
A participat cu echipa națională la World Cup 1994, fiind unul dintre cei trei integraliști. Ceilalți doi au fost Dan Petrescu și Gică Popescu.

582cdce695f9cf601a144750

Vestea decesului lui Daniel Prodan a șocat întreaga lume a fotbalului românesc. Colegi cu fostul fundaș al naționalei României, sau prieteni apropiați, mai mulți oameni de sport din țara noastră au ținut să îi aducă un omagiu.
Gabi Balint a fost șocat la aflarea veștii: ”Nu îmi găsesc cuvintele. Sunt șocat. Nu pot crede așa ceva. Este o veste tulburătoare”, a spus Gabi Balint, pentru Digi Sport.
”Nici acum parcă nu îmi vine să cred. A fost un om extraordinar, o persoană veselă, unul dintre cei mai buni fundași ai României. Era tot timpul cu zâmbetul pe buze. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a spus și Daniel Niculae.
”O veste tragică pentru fotbalul românesc …. un om care a dat totul pentru fotbal ne părăsește prea devreme !! Odihnește-te în pace, prieten drag…”, a scris pe Facebook și Cristi Săpunaru.
”Un om de la care am învățat multe, care prima data când am ajuns la echipa națională m-a sprijinit și sfătuit cu tot ce era mai bun pentru a progresa în cariera mea, un om pe care nu l-am văzut niciodată suparată și care mereu zâmbea!!!Ai lăsat un gol imens în sufletele noastre!!!Dumnezeu să te odihnească în pace!”, –  Gabriel Torje.
„Chiar acum câteva minut am vorbit cu soţia lui la telefon… Ce pot să zic? Sunt şocat! Mi-a fost coleg de naţională, mi-a fost coleg de birou la FRF, nu a arătat niciodată că ar fi avut probleme de sănătate. Chiar nu ştiu ce s-a întâmplat. Jucam fotbal împreună, depuneam efort şi niciodată n-a arătat că ar fi avut vreo problemă. Sunt şocat şi aş vrea să nu mai vorbesc în momentul de faţă despre asta”, a spus şi Florin Prunea, fostul său coleg de la naţionala României, pentru ProSport.
Mircea Sandu, fostul preşedinte FRF, a confirmat pentru aceeași sursă vestea tragicei dispariţii. ”Este o adevărată lovitură! Am aflat de moartea lui în urmă cu două ore… Mi-a fost ca un copil… Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. E tot ce pot să spun, am rămas fără cuvinte…”.

582ced2495f9cfe41d144750

Federația Română de Fotbal a emis un comunicat, după aflarea veștii decesului lui Daniel Prodan, fostul fundaș al naționalei României, care a suferit un infarct la numai 44 de ani.

”Fostul internațional român, Daniel Prodan, a decedat miercuri seara, la vârsta de 44 de ani, în locuința sa, după ce a suferit un infarct.

Daniel Prodan a strâns 54 de selecții la echipa națională în perioada 1993-2001, participând cu reprezentativa României la Campionatul Mondial din 1994, unde a fost integralist în toate cele 5 partide, și la Campionatul European din 1996.

Daniel Prodan s-a născut pe 23 martie 1972 la Satu Mare. A evoluat la Olimpia, echipa locală, între 1991-1992. Apoi, a ajuns la Steaua București, formație unde a jucat până în 1996, când s-a transferat la Atletico Madrid, apoi a ajuns în Scoția, la Glasgow Rangers. În 2000 a revenit la Steaua București, apoi a mai trecut pe la Rocar București (2000-2001), FC Național (2001), Messina (2002) și FC Național (2002-2003).

Federația Română de Fotbal își exprimă condoleanțele și regretă dispariția lui Daniel Prodan!”, a spus comunicatul FRF.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA