AcasăMARAMURESUL ISTORICTRAFIC - Soferi amendati pentru ca nu si-au echipat corespunzator autovehiculele pentru...

TRAFIC – Soferi amendati pentru ca nu si-au echipat corespunzator autovehiculele pentru sezonul rece!

DISTRIBUIȚI

Aproape 560 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în cursul zilei de ieri, în filtrele rutiere instituite de poliţişti pentru verificarea în trafic a autovehiculelor din punct de vedere al echipării pentru sezonul rece. Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să adopte o manieră preventivă de condus şi să respecte regulile de circulaţie.
Ieri, pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de condiţiile meteorologice specifice sezonului rece, poliţiştii au acţionat în filtre constituite în scopul verificării în trafic a autovehiculelor care nu sunt dotate cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte dispozitive antiderapante omologate.
Poliţiştii au aplicat 557 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 29 conducătorilor auto care au circulat pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără a-şi echipa automobilele cu anvelope de iarnă, o sancţiune contravenţională administratorului unui drum, iar 527 pentru alte abateri la normele rutiere.
Poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, continuă activităţile preventive pentru combaterea evenimentelor rutiere grave.
Poliţia Rutieră atenţionează asupra faptului că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
Pentru neechiparea corespunzătoare se retrage certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este de la 630 la 1.470 de lei (între 9 şi 21 puncte amendă).
POLIŢIA ROMÂNĂ recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum fără să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă.
Dacă este necesar să conduceţi pe vreme de iarnă, plănuiţi deplasarea din timp. Asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza frigului şi, totodată, să puteţi continua drumul după deblocare.
Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, POLIŢIA ROMÂNĂ recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie!
Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă, în condiţii de ceaţă densă.
Nu consumaţi alcool!
Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA