AcasăEvenimentTRAFICUL GREU - Restricții de circulație pe drumul Baia Sprie-Bârsana până la...

TRAFICUL GREU – Restricții de circulație pe drumul Baia Sprie-Bârsana până la finalului anului

DISTRIBUIȚI

Pana la finele anului in curs, traficul greu va avea interzis pe drumul care leaga Baia Sprie de Barsana. Este vorba despre celebrul proiect de reabilitare si modernizare a celor 56 de km pe care autoritatile judetene se chinuie sa ii finalizeze din 2009 incoace.

Potrivit Consiliului Judetean Maramures, in conformitate cu prevederile art. 44 din O.G. nr. 43/1997, privind regimul drumurilor, cu privire la masa totală admisă pentru vehiculele rutiere cu masă totală de peste 7,5 tone, începând cu 15 august 2015,Consiliul Judeţean Maramureş va institui restricţii de circulaţie pe DJ 184 (Baia Sprie – Cavnic, în lungime de 22,578 km, de la km 0+000 la km 22+578), DJ 109F (Cavnic – Ocna Şugatag, în lungime de 20,151 km, de la km 74+837 la km 94+988) şi DJ 185 (Ocna Şugatag – Călineşti – Văleni – Bârsana, în lungime de 13,291km de la km 7+933 la km 21+224).

Pentru transportul rutier de mărfuri, există variantele alternative de deplasare pe DN1C (Baia Mare – Seini), DJ 109I (Seini – Oraşul Nou), DN19 (Oraşul Nou – Remeţi – Sighetu Marmaţiei) şi DN18 (Baia Sprie – Sighetu Marmaţiei).

“Se exceptează de la restricţiile de circulaţie autovehiculele deţinute de Ministerul Apărării Naţionale, de unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor, de serviciile publice de ambulanţă, de serviciile publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, aşa cum sunt definite în O.G. nr. 88/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă aprobată prin Legea nr.363/2002 cu modificările şi completările ulterioare, vehiculele care efectuează transportul în interesul NATO, vehiculele deţinute de instituţii ale statului cu atribuţii în securitatea şi siguranţa naţională, vehiculele deţinute deadministratorul drumului.

Se exceptează de la restricţiile de circulaţie următoarele transporturi: A.) Transporturi de persoane; B.) Transporturi de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală (carne şi preparate din carne, lapte şi produse lactate, ouă şi produse din ouă, peşte şi produse din peşte, pulpe de broască, raci, melci, midii, stridii, scoici şi altele, pâine şi produse de panificaţie proaspete, produse biologice şi medicamente de uz veterinar, material seminal, produse vegetale perisabile” au arata cei de la CJ Maramures.

Sunt exceptate de asemenea transporturile funerare, transportul de echipamente de prim ajutor şi ajutoare umanitare în cazul unor calamităţi sau dezastre naturale, transporturile poştale, transporturile pentru distribuirea de carburanţi şi transporturile de mărfuri sub temperatura controlată.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA