spot_img
Acasăoameni noiTRADIȚII DE BOBOTEAZĂ – Credincioșii s-au călcat în picioare pentru o sticlă...

TRADIȚII DE BOBOTEAZĂ – Credincioșii s-au călcat în picioare pentru o sticlă cu agheasmă

DISTRIBUIȚI

TRADIȚII DE BOBOTEAZĂ  Şi de-această dată, credincioşii aproape s-au călcat în picioare pentru o sticlă cu agheasmă. S-a întâmplat la Constanţa, unde pe cei 10.000 de oameni îi aşteptau nu mai puţin de 150.000 de sticle cu apă sfinţită.

Aproape 10.000 de oameni s-au strâns de Bobotează pe faleza din faţa cazinoului din Constanţa. Mitropolia a pregătit 150.000 de sticle cu agheasmă, dar tot a fost îmbulzeală.

„Doamne mi-am prins piciorul aici! Eu cad! Daţi-mi voie să ies!”. 15 tineri s-au aruncat în Marea Neagră în încercarea de a prinde una din cele trei cruci aruncată de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Printre curajoşi a fost şi o fată.

Valentina Feodorov: „Am vrut să îmi fac o proprie Bobotează. Domnul Iisus Hristos a fost botezat chiar înainte să facă acei 30 de ani. Eu am făcut şi am vrut să intru şi eu în lume”. Pentru Bogdan, el al doilea an în care reuşeşte să prindă o cruce. „Cam rece puţin apa, dar eu zic că a meritat, a meritat efortul”, spune el.

Tradiţia a fost respectată şi la Galaţi. 10.000 de oameni au asistat la slujba de Bobotează oficiată pe malul Dunării. La Iaşi, credincioșii s-au grăbit să fie printre primii care primesc apa sfinţită. „Să avem, să ne curățăm de păcate și să bem câte o gură dimineața”, afirmă o femeie. Crucea făcută de preoţi din crenguţe de brad a fost distrusă în doar câteva clipe.

Sursă info.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA