AcasăAdministrațieTOTUL PENTRU RESURSELE DE APĂ - Proiect de conservare și valorificare a...

TOTUL PENTRU RESURSELE DE APĂ – Proiect de conservare și valorificare a resurselor naturale de apă în zona transfrontalieră a Munților Carpați

spot_img

DISTRIBUIȚI

Proiectul ”Aqua Vita – conservarea și valorificarea resurselor naturale de apă în zona transfrontalieră a Munților Carpați” a fost depus la finanțare pe Programul Transfrontalier Ungaria – Slovacia – România – Ucraina HUSKROUA ENI CBC 2014-2020 – apelul 2, de către Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, Serviciul Promovare Proiecte.

Proiectul se încadrează în obiectivul tematic 6 „Protecţia mediului, atenuarea schimbărilor climatice şi adaptarea la acestea”, prioritatea 1 „Utilizarea sustenabilă a mediului în regiunea transfrontalieră – conservarea resurselor naturale, acţiuni pentru reducerea emisiei de gaze cu efect de seră şi a poluării râurilor”.

Obiectivul general al proiectului este utilizarea durabilă, conservarea şi monitorizarea resurselor de apă din judeţul Maramureş România și regiunea Zakarpatia din Ucraina.

Judeţul Maramureş are ca şi activităţi principale actualizarea Planului Judeţean de Amenajare a Teritoriului, elaborarea Master Planului pentru dezvoltarea turismului, semnalizarea rutieră a izvoarelor accesibile și achiziţionarea de mobilier pentru popas turistic. Bugetul aferent partenerului român este de 241.415 euro, iar durata de implementare de 24 de luni.

Partenerii sunt Filiala Baia Mare a Universităţii “Vasile Goldiș” din Arad, Consiliul Judeţean Maramureş, Institutul pentru Comerţ şi Economie din Uzhgorod al Universităţii Naţionale din Kiev, Ucraina și Fondul de sprijin pentru Întreprinderi din Transcarpathia, Ucraina.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

citeşte şi PROTEJAREA CONSUMATORILOR – Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Maramureş au întocmit 19 dosare penale, au aplicat 31 de sancţiuni şi au confiscat ţigări de contrabandă, jucării şi îmbrăcăminte

PROTECŢIA MEDIULUI – CJ Maramureș a depus la finanțare proiectul ”WASTE”, pentru depozitarea sigură și eficientă a deșeurilor

PRINS ÎN FLAGRANT – Un băimărean încerca să vândă peste 1.200 de petarde unui minor

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA