AcasăLifestyleTot ce trebuie să știi despre Blackjack – de la istorie la...

Tot ce trebuie să știi despre Blackjack – de la istorie la jocul profesionist

spot_img

DISTRIBUIȚI

Unul dintre cele mai practicate jocuri în cazinouri este Blackjack. Cu o istorie lungă și complexă, faimosul blackjack a trecut prin numeroase etape de evoluție. Din Las Vegas și până în Macao și din Atlantic City și până în Monte Carlo, jocul de blackjack este practicat în toate cazinourile clasice și online.

Jocul a fost cunoscut inițial ca 21, însă nu se știu exact originile acestui joc. Există o dezbatere între francezi și italieni, deoarce ambele naționalități se consideră patria-mamă a acestui joc. Se spune că piesa Don Quijote, scrisă în 1605, face referire la Blackjack.
Alte dovezi arată că jocul ar fi apărut în cazinourile franceze, iar Blackjack ar însemna douăzeci și unu, urmașul clasicului Vingt-et-Un. Prima atestare din Franța datează din 1768, în timp ce în Marea Britanie ar fi ajuns în 1770. În Statele Unite ar fi ajuns în 1800, iar ulterior s-ar fi dezvoltat într-o variantă de Blakjack autohtonă.

În timp ce francezii, italienii, britanicii sau americani încearcă să demonstreze originile acestui joc, iată că Blackjack a evoluat și a ajuns unul dintre cele mai practicate jocuri de masă din cazinouri. Cercetătorii din domeniu au concluzionat că nu există o anumită persoană care să fie responsabilă cu invenția acestui joc. Totodată, evoluția lui s-a extins de-a lungul a sute de ani și, chiar și în prezent, jocul continuă să se schimbe.

Odată cu legalizarea jocurilor în Nevada, Statele Unite, jocul de blackjack a cunoscut un imens salt în popularitate.

Aparent, blackjack este un joc simplu de practicat. Se desfășoară rapid, bazat pe reguli simple. Unul sau mai mulți jucători se așează la masa de joc alături de un dealer ce reprezintă casa. Se împart câte două cărți vizibile tuturor, în timp ce dealerul are două cărți, dar una cu fața în jos. Câștigă cel ce are suma cărților cea mai apropiată sau egală cu 21. Nu ai nevoie de prea multă experiență pentru a începe să practici jocul de blackjack. Putem spune că e înșelător de simplu pentru începători.

Același mecanism este menținut digital. Daca vrei sa experimentezi acest joc, iti recomandam sa vizitezi un operator care iti va oferi promotii si o multime de mese astfel incat sa poti alege in functie de tipul de blackjack pe care vrei sa il joci, multihand, american intre altele. Un cazinou precum 888 vă va oferi un bonus de bun venit, astfel încât să puteți începe să vă bucurați de joc și, în plus, are multe mese, astfel încât să puteți selecta tipul de blackjack pe care îl preferați. Acolo puteți găsi, de asemenea, mese cu tehnologie de stream live care sunt jucate cu dealeri live, care pot fi accesate de pe orice dispozitiv, cu siguranță un loc grozav pentru a încerca blackjack online.

Însă dacă doriți să practicați Blackjack la nivel profesionist, trebuie să știți câteva tips and tricks. În primul rând, dacă sunteți înccepător și doriți să începeți să jucați Blackjack într-un cazinou clasic, căutați o masă potrivită, care să aibă mai puțini adversari. Contează ca dealerul să amestece cărțile înainte de fiecare mână.

Încercați să adoptați o atitudine sigură, calmă, care să nu vă dea de gol că sunteți un începător. Este foarte important să vă păstrați cumpătul, chiar dacă veți pierde. Nu lăsați ca emoțiile și mâinile pierzătoare să vă influențeze starea. Stresul sau spărarea vă pot împiedica în a lua cele mai corecte decizii pe durata jocului.

Este bine să rămâneți concentrați pe joc. Nu vă lăsați distrași de ce se întâmplă în jurul vostru. Experiența practicării blackjack-ului la o masa dintr-un cazinou fizic din Las Vegas sau la orice masa cu un dealer live este total diferită de cazinourile online. Mai jos aveți câteva avantaje și dezavantaje în practicarea Blackjack-ului online versus cel din cazinourile clasice.

Pe online, totul se întâmplă mai repede, jocul e mult mai dinamic și mai rapid. Nu trebuie să așteptați decizia celorlalți jucători aflați la masa virtuală. Doar primiți mână după mână, totul fiind setat de generatorul de numere aleatorii ale sistemului.

Ideea unui joc mai rapid poate să-i încânte pe mulți, însă are și un mare dezavantaj. Riscul de a pierde e mai mare pentru că deciziile sunt luate mult mai repede. Statistic vorbind, pierderea pe oră este de 2.50 dolari în cadrul unui cazinou stradal, în timp ce pierderea medie în cadrul unei platforme digitale este de până la 10 dolari.

Un mare plus este oferit de cazinourile online pentru că acordă bonusuri de înscriere. Odată înscriși într-un cazinou online, jucătorii primesc bonusuri și avantaje pentru a practica blackjack-ul online. Un dezavantaj ar fi acela că multe cazinouri setează condiții sebere pentru bonusul acordat, iar jucătorii trebuie să aibă un anumit rulaj pentru a se putea bucura de banii obținuți din bonusuri.

Legat de reguli, se spune că Blackjack-ul practicat online are regulile mai favorabile spre jucător. Din păcate, acest avantaj vine la pachet și cu dezavantaje, printre care imposbilitatea de a pune în practică tehnici de joc avantajoase. Nu veți putea număra cărțile sau să urmăriți amestecarea cărților.

Jocul de blackjack poate fi practicat în orice mediu, ține doar de jucători modul și locul în care vor să-l practice. E un joc versatil, flexibil, ce nu necesită prea multă concentrare, cu excepția unor tehnici printre care numărarea cărților. Prin anii 1950-1980, mulți jucători au căutat să joace cât mai bine, să fie mai eficienți și, evident, să câștige mai des. Cartea lansată de Edward O. Thorp au marcat nașterea numărării cărților.

Însă aceste strategii puse la cale de jucători au dus la noi transformări în jocul de Blackjack. Cazinourile a schimbat regula de livrare a cărților. Nu se mai folosea un simplu pachet, ci două, trei și chiar patru pachete. Oamenii erau convinși că o simplă carte, care le demonstra că jocul de blackjack poate fi învins, le poate schimba șansele în joc. Însă mulți au pierdut pentru că nu erau răbdători, talentați sau experimentați în ale blackjack-ului.

Masa tradițională de blackjack de cazinou

Încheiem cu regulile de bază ale jocului de Blackjack:
– Scopul principal în black jack este de a învinge mâna dealer-ului, fără a depăși suma cărților 21.
– În jocul de blackjack, cărțile de la 2 la 10 au valoarea scrisă pe ele. Toate celelalte cărți – J, Q, K – au valoarea 10. AS-ul are valoare 1 sau 11 în funcție de mâna jucătorului și preferințele acestuia.
– Fiecare jucător primește 2 cărți afișate tuturor, în timp ce dealereul va avea 2 cărți, una cu fața în jos. Câștigă cel ce are suma cărților cea mai apropiată de 21 sau chiar 21 (Blackjack).

După ce cărțile au fost împărțite, jucătorul poate opta pentru una dintre cele 4 opțiuni:
– Hit: mai solicită o carte
– Stand: nu dorește carte
– Double Down: dublează suma și mai ia o carte
– Split: opțiunea când jucătorul are 2 cărți de aceeași valoare și dorește să formeze două mâini, evident prin dublarea pariului. Apoi cele două mâini se joacă după regulile de bază.
– Surrender: jucătorul are posibilitatea de a se retrage după primirea celor două cărți și primește jumătate din suma pariată.
– Soft 17: când suma cărților este sub 17, dealerul mai trage o carte. Atunci când suma celor două cărți este egală sau mai mare față de 17, atunci dealerul nu mai trage a treia carte.
– Blackjack: dacă în urma împărțirii cărților, un jucător are suma cărților 21, atunci el are Blackjack și primește un bonus din suma pariată.

Acestea fiind spuse, jucați cumpătați, exersați, pierdeți sumele pe care le aveți și nu vă pare rău. Nu în ultimul rând, distrați-vă!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA